Po víkendovém prvním kole měli na programu ve středu předehrávku 12. kola. Ani v tomto kole se týmy z Pošumaví neztratily a zejména všichni „staršíci“ na body dosáhli.

Středem pozornosti bylo derby v Klatovech, kde domácí hostili Sušici. Svěřenci trenéra hostů Pavla Hubáčka dokázali otočit nepříznivý stav 0:3 na konečnou dělbu bodů. Domácí svoji promarněnou příležitost získat tři body alespoň kompenzovali dalším získaným bodem za penaltový rozstřel.
Na penalty byli po plichtě v Přešticích také úspěšnější starší žáci Okuly. Úplnou spokojenost pro nýrský žákovský fotbal podtrhli mladší žáci, svěřenci trenéra Ivana Pavlíka, kteří si své zklamání po utkání v Domažlicích vynahradili hladkým vítězstvím v Přešticích. Za úspěch se bezesporu může považovat zisk bodu nováčka přeboru, Horažďovic, na horké půdě v Domažlicích.

STARŠÍ ŽÁCI

Klatovy - Sušice 3:3 (2:0; na PK: 3:1). Vyrovnaný souboj, kde až do poslední minuty každé mužstvo mohlo strhnout vítězství na svou stranu. V prvním poločase šli domácí do dvoubrankového vedení za za „pomoci“ hostující obrany. Hosté naopak šancí nevyužili. Když na začátku druhé půle domácí zvýšili náskok na 3:0, vypadalo se Sušicí špatně. Opak byl pravdou, pozměněná sestava hostů začala předvádět útočný fotbal hlavně zásluhou Jiřího Sedláčka a Jana Skály. I ostatní se zlepšili a výsledkem bylo vyrovnání na 3:3, když všechny góly vstřelil Sedláček. Sušice měla i další šance, kopala tři přímé kopy z hranice velkého vápna, ale bohužel jich nevyužila.

Branky: Harmady, Povolný, Soupír – Sedláček.

Přeštice – Nýrsko 1:1 (0:1; na PK: 7:8). Z mnoha náznaků šancí hostů se prosadil Šveňha, když po zmatcích v obraně domácích propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve druhém poločase hosté upustili od své kombinační hry a pohybu bez míče, a tak bylo jen otázkou času, kdy se silovější domácí tým prosadí. Ve 40. minutě využil chyby hostí přeštický Baranec a srovnal na 1:1. Poté se již ani jeden z týmů vážněji neprosadil, a tak se kopal penaltový rozstřel o druhý bonusový bod. Při penaltách zazářil gólman Nýrska Josef Kubečka, který dva pokusy bravurně zneškodnil.

Branky: 40. Baranec – 26. Šveňha. Rozhodčí: Duda. Diváků: 60.

Domažlice - Horažďovice 2:2 (1:0; na PK: 4:3).

Branky: Šrámek, Konupka (PK) – Motl, Hlaváč (PK). Diváků: 15.

MLADŠÍ ŽÁCI

Klatovy - Sušice 3:2 (2:1 – podrobnosti nehlášeny).

Přeštice – Nýrsko 1:6 (0:2). Hosté pohybem dělali problémy domácímu týmu. Celé utkání se stalo soubojem mezi hráči Nýrska a domácím brankářem, který podal výborný výkon a zlikvidoval několik nájezdů a nepříjemných střel. Hosté šli do vedení v 10. minutě po střele Zbyňka Maška z hranice pokutového území, v 15. minutě zvýšil na 2:0 Martin Bastl. Ve druhém poločase upravil na 3:0 Jakub Pavlík. Po tomto gólu se ke slovu dostali i domácí, kteří nejdříve zahrozili z pravé strany a po následném rohu snížili na 1:3. Vítr z plachet jim o pět minut později vzal svým druhým gólem Pavlík. V závěru utkání se prosadili ještě Filip Malát a opět Martin Bastl.

Branky: 49. Kubeš – 10. Mašek, 15., 59. Bastl, 37., 54. Pavlík, 57. Malát. Rozhodčí: Duda. Diváků: 30.

Domažlice – Horažďovice 8:1 (5:1– podrobnosti nehlášeny).

Miroslav Sedlmaier