V úvodním duelu však druhý tým 1. B třídy, skupiny B doma prohrál 1:2 a bude tak muset zvítězit v Křimicích. Zajímavý je také souboj o 1. B třídu, ve kterém proti sobě v okresním derby stojí jedenáctý tým 1. B třídy, skupiny B Sokol Měčín a druhý tým z okresního přeboru, Sokol Hradešice. V prvním zápase v Měčíně se radovali hosté z vítězství 1:0.

HRÁDEK – KŘIMICE 1:2
„Chyběli nám dva klíčoví hráči, dlouhodobě zraněný Tomáš Matějka a distancovaný Jiří Brabec ml. Ze začátku jsme měli ze soupeře zbytečný respekt, ale pak jsme hru vyrovnali a v první půli jsme měli tři čtyři gólové šance. Musel nás ale také podržet brankář. Ve druhé půli nám hosté ukázali svou produktivitu a ze dvou střel dali dva góly. Ještě jsme snížili na 1:2, ale už nám chyběly síly to otočit. Myslím, že zápasu by spíše slušela remíza. Klukům jsem po zápase poděkoval, protože dřeli až do konce, ale soupeř měl svoji kvalitu a má zkušenější tým,“ řekl k zápasu trenér Hrádku Jiří Brabec, který z případného nepostupu nedělá žádnou tragédii. „Když se nepostoupí, tak se nic neděje, budeme to zkoušet zase za rok. Dvakrát po sobě jsme se dostali do baráže, s čímž jsme spokojeni. Máme teď hodně zraněných, takže budeme mít starost dát manšaft na neděli dohromady. Ale zkusíme překvapit,“ dodal Brabec.

MĚČÍN – HRADEŠICE 0:1
„Začátek zápasu jsme nechytili, domácí byli lepší. Na naše hráče asi dolehla důležitost zápasu, báli jsme se hrát. Podržel nás gólman, který chytil dvě gólové šance. Postupně jsme se ale začali osmělovat a i domácí gólman nám chytil dvě tutovky. Ve druhém poločase bych řekl, že už jsme byli lepší, měli jsme i víc brankových příležitostí. Domácí na menším hřišti hrozili hlavně ze standardek, kopali vše do vápna, kde měli vysoké hráče,“ řekl k zápasu trenér Hradešic František Melka, který ale nepropadá euforii: „Máme sice výhodu, ale ještě to bude hodně těžké.“

Výsledky čtvrtečních baráží:
O 1. A třídu: Hrádek – Křimice 1:2 (0:0; branky: 65. Jech – 50. Kuneš, 63. Bezdička; roz.: Lhoták – Kašpar, Fillinger; ŽK: 2:2; div.: 220).
Sestava Hrádku: Ryba – Brabec M., Kodýdek, Kojzar, Šoural (62. Kutil), Skála, Drahoš (78. Holeček R.), Jech, Pojar, Štěpán (84. Kolář), Harant..
O 1. B třídu: Měčín – Hradešice 0:1 (0:0; branka: 69. Novák; roz.: Šlajs – Kříž, Doksanský; ŽK: 4:3; div.: 200).
Sestava Měčína: Jarolím – Veselka, Kojan, Krotký, Němec, Klíma, Duchek (82. Šlajch), Benda (52. Hlavatý), Vondra, Kubík, Štampach.
Sestava Hradešic: Míček – Šmrha, Melka J., Melka P., Melka F., Starec, Nováček, Vaněček (27. Novák), Vonášek, Buchta, Hnojský.
Další zápas: Mýto – Bolevec 2:0 (o krajský přebor).

Program barážových odvet: SO 24. 6., 17.00: Horažďovice – Nýrsko, Malesice – Mochtín. NE 25. 6.: Křimice – Hrádek (10.30), Hradešice – Měčín (17.00).

Ilustrační foto.
Kdy a kam v regionu za sportem