Ve slavnostní části byly nejlepším třem týmům nedávno skončených soutěží – okresního přeboru mužů, III. třídy, obou skupin IV. třídy mužů, okresního přeboru dorostu, starších a mladších žáků – předány diplomy a poháry.

Do nového ročníku se přihlásily Chudenice, které budou hrát IV. třídu, skupinu A, a Chanovice B, které jsou zařazeny do B skupiny této nejnižší soutěže. Rezervní týmy nepřihlásily ve III. třídě Hradešice a Strážov. Ty budou nahrazeny nepostupujícími ze IV. třídy, skupiny B Milčicemi a Zavlekovem.

Na losovacím aktivu byli tradičně oceněni i jubilanti z řad fotbalu z Pošumaví, kteří slaví nebo nedávno oslavili významná životní jubilea.

Letošními nejstaršími jubilanty jsou osmdesátníci Oldřich Friš, bývalý úspěšný hráč divizních Klatov, bývalý trenér, člen TMK, dlouholetý člen DK a kronikář SK Klatovy 1898 a Václav Štrasr, dlouholetý bývalý člen Výkonného výboru OFS Klatovy a dlouholetý předseda KM, člen STK a služebně nejstarší a nejdéle působící člen ve fotbalovém svazu. Pětasedmdesáté narozeniny letos v prosinci oslaví František Hamhalter, bývalý dlouholetý člen VV OFS, dříve člen DK a později až do doby svého odstoupení v závěru roku 2005 vykonával funkci předsedy DK. Stejné jubileum už oslavil Jan Jiřík, bývalý úspěšný rozhodčí I. ligy a dalších vyšších soutěží. Mezi pětašedesátníky se zařadil Milan Taichman, bývalý dlouholetý člen VV OFS Klatovy, zakládající člen TJ Spůle a předseda klubu, 60. narozeniny oslavil Karel Krejčí, který jako hráč oblékal dresy Horažďovic, Svéradic, Chanovic, Velkého Boru a Nezamyslic. Na většině štací bavil diváky jako útočník, než pověsil kopačky na hřebík, přeškolil se na obránce. Pak se vrhl na trénování a dosáhl v něm úspěchů. Celkem šestkrát postoupil do divize – dvakrát s Horažďovicemi, jednou se Svéradicemi, Klatovy, Pískem a plzeňskou Doubravkou, kde působil celkem třikrát. Dvakrát vedl Chanovice, Klatovy a jednou Blatnou, Písek, Koloveč, Svéradice a Horšovský Týn, Žichovice atd. Dalším oceněným jubilantem byl Václav Zahradník, člen VV, místopředseda STK, předseda RMK, trenér a bývalý hráč, který zanedlouho oslaví 55. narozeniny. Nejmladším jubilantem byl padesátník Miroslav Šmrha, člen VV, místopředseda TMK, rozhodčí, stále ještě aktivní hráč Sokola Hradešice.