Jistotu záchrany jim dávala pouze výhra, kterou nakonec po nejlepším výkonu v sezoně oslavili.

Klatovy – Aritma Praha 2:0 (2:0; branky: 11., 31. Pavlovič; roz.: Hocek – Vnuk, Matoušek; ŽK: 1:3; div.: 200).

Domácí hráči věděli, o co hrají, a hned od začátku si svou aktivitou vytvářeli šance. První příležitost měl Krejčí, ale jeho střelu brankář vyrazil na roh. Diváci si zakřičeli gól v 11. minutě po hlavičce Pavloviče, který poslal míč do brány po centru Krejčího. Šance na zvýšení náskoku poté spálili Krásný a Diviš, ale Pavlovič se ve 31. minutě už mýlit nemohl, když mu míč před prázdnou bránu připravil Krejčí.

Ve 36. minutě už to mohlo být 3:0, ale Krejčí těsně minul zblízka bránu. Ve 43. minutě potřetí skóroval Pavlovič, ale radost z hattricku mu zkazil odpískaný offside. Hosté v prvním poločase zahrozili třikrát. Dvakrát nebezpečně hlavičkoval Vávra a střela Glasnoviče, před kterým už byl pouze gólman Rojík, šla těsně vedle.

Atraktivní fotbal byl k vidění i ve druhé půli. Další šanci měl v 55. minutě Krejčí, ale branku přestřelil. Klatovským zatrnulo v 76. minutě, kdy po chybě Rojíka zívala na Petráka prázdná brána, ale Rojík stačil svým skokem naslepo míč směřující do brány na poslední chvíli zachytit.

„Jarda předvedl něco pro lidi, vždyť fotbal se hraje pro ně,“ okomentoval v nadsázce po zápase Rojíkovu chybu klatovský trenér Michal Čadek. Dvě gólové šance měl poté ještě domácí Tříska, ale neproměnil je, a tak utkání skončilo 2:0. Klatovští si tak mohli oddechnout a naplno si mohou příští víkend užít oslavy 120 let od založení klubu.

„Jsem plný emocí. Uvidíme, až si v klidu sedneme a rozebereme si, co se nám povedlo. Zachráněni už jsme měli být před čtyřmi koly, ale bohužel se to natáhlo na nejdelší možný scénář. Jsem rád za kluky, že to mají za sebou, protože ten týden po Přešticích byl hodně náročný. Kluci dnes hráli to, co jsme si řekli. Hráli zodpovědně a poctivě pracovali celých 90 minut, i když pár zaváhání, po kterých jsme mohli inkasovat, tam bylo. Ale zvládli jsme to a už se těším na příští ročník,“ byl spokojený Čadek.

Oddechnout si po zápase mohl i Milan Mészáros. „Soustředili jsme se celý týden, abychom to zvládli. Už jsme mohli být v klidu minulý týden, ale bohužel to dopadlo, jak to dopadlo. Jsem šťastný za všechny hráče, za celé vedení, za fanoušky, že jsme to zvládli. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Kdybychom takhle hráli vždycky, tak jsme nemuseli být tam, kde jsme. Spíš to bylo o našich hlavách, než že bychom na to neměli,“ řekl klatovský kapitán.

Sestava Klatov: Rojík – Dolanský, Janda, Mészáros, Lukeš, Diviš (85. Cibulka), Jůda (88. Sojka), Tříska, Krásný (83. Vojtko), Pavlovič (80. Požárek), Krejčí (88. Szedmák).

Vítěz krajského finále starších přípravek 2018 - SK Klatovy 1898.
Starší přípravka Klatov je nejlepší v kraji