Druhý bod z penaltového rozstřelu vybojovaly Klatovy.

Utkání v tabulce, čtvrtých Klatov a pátého Chotíkova slibovalo atraktivní měření sil týmů z horních pater tabulky, ale 170 diváků vidělo tvrdou hru prakticky bez šancí a plnou nepřesností. Výkon domácího týmu nepříznivě ovlivnilo zranění Pavla Cihláře, který si ve 30. minutě poranil kolenní vazy a musel být odvezen do nemocnice.

Klatovy – Chotíkov 0:0

Klatovy začaly zostra. Dlouhými míči hlavně po pravé straně přes Štengla a Sýkoru se dostávaly do šancí, ale všechny střely šly vedle chotíkovské branky. Po čtvrt hodině se poprvé do šance dostali hosté a měli velice blízko ke gólu. Po velkém zmatku před klatovskou brankou dva domácí hráči postupně odvraceli míč z brankové čáry, než ho gólman Herman konečně lapil. Hosty to „nakoplo" a hra se vyrovnala. V 19. minutě pálil domácí Páleník dvakrát na branku soupeře, ale ani jeden z jeho pokusů neskončil za zády chotíkovského Bejdáka. Ten několikrát zachránil svůj tým, když vybíhal až za pokutové území proti brejkům domácích, kteří se do nich dostávali po pěkných přihrávkách do uličky, které je letos na jaře zdobí. Pak se ale zranil klatovský záložník Cihlář a to bylo na hře domácích hodně znát. Otěže hry postupně přebírali hosté, kteří byli úspěšnější v osobních soubojích, ale ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit vážnější šanci. Chotíkov zahrozil až ve 40. minutě, kdy nejdříve Ábel pálil z voleje vysoko nad a poté dvojice Hartl – Ábel pořádně zaměstnala klatovskou obranu. Klatovy mohly skórovat v poslední minutě druhé půle. Štengl výborně zpracoval dlouhou přihrávku, odcentroval před branku na Páleníka, ale hosté stačili hlavičkou těsně vedle šanci zmařit.

Druhý poločas začal opět náporem Klatov a opět se po čtvrt hodině hra vyrovnala. Domácí si vypracovali i šance, ale jejich přihrávky byly nepřesné nebo je likvidovala chotíkovská obrana. Hra na obou stranách navíc přitvrdila a začaly se objevovat emoce. Chotíkov začal mít navrch, v 70. minutě podržel Klatovy Herman, který vytáhl nebezpečnou hlavičku na roh. Klatovy se snažily, ale jejich hra byla upracovaná, zatímco Chotíkov hrál jednodušeji. V 76. minutě se domácí Kadlec s Páleníkem konečně prokombinovali k šanci, ale na gólmana hostů nevyzráli. Chotíkov ještě zmařil dvě šance – v 80. minutě při dobře kopnutém volném přímém kopu a v 82. minutě po rohu a následném zmatku před domácí brankou – a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšní všichni čtyři hráči Klatov – Janda, Páleník, Kadlec a György, Chotíkov mířil do černého jen dvakrát.

„Bylo to hodně těžké utkání s kvalitním soupeřem. Měli jsme problémy se sestavou, György nastupoval s nedoléčeným zraněním a po zranění Cihláře jsme museli přeskupit hráče. Blažek, který neměl hrát, musel jít na pozici stopera a Janda do zálohy. Proti Chotíkovu, který má silný útok, to byl zásadní zásah do naší sestavy. Remíza je podle mě spravedlivá, odpovídá poměru sil na hřišti a při našich problémech v sestavě jsou dva body super," řekl Deníku po utkání klatovský trenér Jiří Jakš.

PK: 4:2. Rozhodčí: Kastl – Cihlář, Stökl. ŽK: 3:2. Diváků: 170. Sestava Klatov: Herman, Štengl, Cihlář (30. Blažek), Matějka (77. Harant), Janda, Mészáros, György, Procházka, Sýkora, Páleník, Kadlec.