„Je to nesmírně kvalitní soupeř,“ uvedl plzeňský trenér Michal Bílek na adresu celku, který usiluje o postup do bundesligy. Tým kouče Franka Schmidta je tvořený výhradně německými fotbalisty. V útočné fázi spoléhá především na devítigólového střelce Tima Kleindiensta, který hrál i bundesligu za Freiburg a před dvěma lety se do Německa vrátil z belgického Gentu. Se šesti vstřelenými brankami mu zdatně sekunduje Denis Thomalla.

Během pobytu ve Španělsku je prověří ještě mistři Maďarska a Norska – Ferencvaros Budapešť (16. ledna) a v generálce na jarní ligové boje FK Molde (20. ledna). „Ve Španělsku chceme vyladit formu na blížící se ligové boje,“ zopakoval jasný cíl po podzimu trenér lídra FORTUNA:LIGY Michal Bílek.

Viktoria ladí formu v Benidormu, čtvrteční trénink.Viktoria ladí formu v Benidormu, čtvrteční trénink.Zdroj: FCVP/Ondřej Pastor

Za obhajobou mistrovského titulu vyrazí se svými svěřenci týden po návratu ze Španělska. V sobotu 28. ledna hostí viktoriáni v Doosan Areně překvapení sezony Hradec Králové. A právě směrem k tomuto zápasu ladí plzeňští fotbalisté formu v letovisku na břehu Středozemního moře, kde je ve středu po příletu přivítalo příjemných osmnáct stupňů.

Zdroj: FCVP

Dominantou sedmdesátitisícového města nedaleko Valencie je nejvyšší obytná budova v Evropské unii - 198 metrů vysoký mrakodrap luxusních apartmánů Intempo, který tvoří dvě věže spojené obráceným kuželem. Viktoriáni však nejsou v Benidormu od zkoumání architektonických zajímavostí…

První soupeř Viktorie na soustředění

Pro plzeňského fanouška poněkud neznámý, ale velmi kvalitní 1. FC Heidenheim. Německý klub, který od sezony 2014/2015 hraje ve 2. bundeslize, ale letos usiluje o historický postup do nejvyšší soutěže. Ten měl blízko už před třemi lety, ale v baráži rozhodl o udržení Werderu Brémy (0:0, 2:2) větší počet vstřelených branek venku.

Letos je Heidenheim třetí o bod za druhým Hamburger SV a o tři za vedoucím Darmstadtem. Přímo postupují první dva celky, třetí jde do baráže.

Viktoriáni odcestovali na soustředění do Španělska.
Viktoria zamířila ladit formu. Bassey zůstal v Plzni, chybí i trojice zraněných