Bude to jedna z posledních šancí plzeňské Viktorie, jak se ještě víc přiblížit čelu ligové tabulky, i když se snaží nepřipouštět si důležitost sobotního utkání s 1. FC Slovácko, které má v Doosam Areně výkop v 18.30 a přímý přenos vysílá O2 TV Sport.

„Na podzim jsme poztráceli body a teď to doháníme. Slovácko je přímý konkurent, ale netřeba být přemotivovaní, protože za každý zápas se dávají tři body,“ prohlásil pro web Viktorie asistent trenéra Marek Bakoš.

Ale opačného názoru byl záložník soupeře Vlastimil Daníček. „Čeká nás v Plzni obrovsky těžký zápas, tam se to může lámat, pojedeme tam vyhrát,“ oponoval jeden z lídrů v týmu soupeře.

Jen posuďte sami, plzeňská Viktoria ztrácí z pátého místa na čtvrté Slovácko tři body. Má sice zápas k dobru, ale to nastoupí 12. května na hřišti pražské Sparty.

Zdroj: Youtube

„Hraje se o hodně a je to cítit i v šatně,“ uznal pak i plzeňský asistent Bakoš, který uznal kvality soupeře.

„Na druhou stranu víme, kde jsou jeho slabiny, a toho se budeme snažit využít. Věřím, že budeme silní a přetavíme to do dobrého výkonu,“ přál si Marek Bakoš.

Těší se i na návrat Milana Petržely, s nímž zažil na trávníku v dresu Viktorie spoustu krásných chvil. Ale v létě 2019 se rtuťovitý záložník vrátil domů na Moravu a v dresu Slovácka s Plzní od té doby vždy vyhrál. A uspět chce i teď na čtvrtý pokus.

Zvlášť když je ve hře čtvrtá příčka zaručující účast v pohárové Evropě. „Jsme si toho vědomi. Určitě chceme domů odvézt nějaký bod. Do Plzně jedeme neprohrát,“ vzkazuje 37letý křídelník.

Uprostřed týdne se naladil vítězstvím 4:2 proti Brnu, k němuž přispěl svým jubilejním padesátým ligovým gólem. „Já jsem se tím číslem nijak nezabýval. Nesledoval jsem to, ale je to hezky zaokrouhlené. Jsem rád za každý gól,“ přiznává Petržela.

Time-out si trenér Petr Štochl musel vzít ve druhém utkání proti Dukle už ve 3. minutě.  
Talent může slavit postup do finále. Ideální scénář, přeje si Štochl

V Plzni už navěky zůstane klubovou legendou, s Viktorií získal čtyři české tituly a v Lize mistrů si zahrál proti Barceloně, AC Milán nebo Realu Madrid. Nyní však přijede jako soupeř a kamarády šetřit rozhodně nemíní. „Samozřejmě chci vyhrát,“ usmívá se a přidá i recept na úspěch. „Musíme být aktivní, vpředu napadat, aby domácí nemohli v klidu rozehrávat. Taky nesmíme šetřit krokem. Soupeři se musíme vyrovnat v kombinaci. A tu jejich jim určitě znepříjemňovat,“ říká Milan Petržela.

Hrát už může i jeho kamarád Limberský, který ve středu stál společně s Káčerem kvůli čtyřem žlutým kartám. Naopak mimo hru dál zůstávají zranění Hejda, Kayamba, Bucha a Čermák.

Plzeňští o bývalém parťákovi mluví jenom v superlativech, nesmírně si ho váží. „Milan je jedním z hráčů, kteří Slovácku pomáhají k dobré sezoně,“ míní asistent trenéra Adriana Guľy a někdejší Petrželův parťák Marek Bakoš. „Je to výborný hráč, což ukazuje už delší dobu. Může přispět ke kvalitě zápasu. Na druhou stranu víme, kde jsou jeho i soupeřovy slabiny, a toho se budeme snažit využít,“ pronesl.

Uvidíme, nakolik se to viktoriánům v sobotním zápase podaří.