O víkendu slavily úspěch Klatovy a Sušice. Klatovy vyhrály v neděli v předkole Poháru FAČR v souboji divizních týmů v Milevsku a v 1. kole je čeká o tomto víkendu atraktivní soupeř – Viktoria Žižkov. Hrát se bude v sobotu od 17 hodin na klatovském hřišti na Rozvoji. „Naší snahou je vzhledem k turnaji v Lubech, který se hraje ve stejném termínu, pokusit se tento duel přeložit na neděli. V tuto chvíli však nemohu odhadnout, jak s tímto návrhem pochodíme u řídícího svazu a u soupeře," informoval sekretář SK Klatovy 1898 Václav Kopřiva.

Sušice v přípravném duelu hostila Prachatice a stejně jako před týdnem, kdy doma porazila Čimelice, byla úspěšná i tentokrát.

Milevsko – Klatovy 0:3

Utkání začalo lépe pro hosty, v 15. minutě se po rohovém kopu Kotrby prosadil hlavou Janda. Klatovy dobře kombinovaly, ale jejich centrované míče byly většinou nepřesné. Hosté navíc hráli od 32. minuty bez vyloučeného Jandy, který šel po dvou žlutých kartách předčasně do sprch. Druhou branku Klatov ale přidal těsně před odchodem do kabin Lhotka, jejich nová posila. Ve druhé půli všichni hostující hráči poctivě bránili a až na pár výjimek, které pochytal brankář Rojík, nepustili domácí do vážnější šance. Klatovy naopak hrozily z brejkových situací, ale chybělo lepší zakončení. Pojistku v podobě třetího gólu se podařilo přidat Lukešovi, který napřáhl z dálky a potvrdil postup Klatov do prvního kola.

Poločas: 0:2. Branky: 15. Janda, 34. Lhotka, 72. Lukeš.

Sestava Klatov: Rojík Jaroslav – Chirinciuc Denis, Žáček David, Janda Martin, Lukeš Michal, Kadlec Ondřej, Mészáros Milan, Pavlovič Daniel, Kotrba Petr, Krejčí Karel, Lhotka Tomáš. Střídali: Herman Jan, Dolanský David, Krásný Lukáš, György Tomáš, Harmady Pavel, Říský David. Trenéři: Štolka Michael, Dlesk Josef

Sušice – Prachatice 2:1

Vyrovnaný zápas rozhodli sušičtí fotbalisté dvěma brankami v první půli, a to několik dalších šancí nedokázali proměnit. Hosté hrozili z nebezpečných brejků, ale v rozhodujících momentech domácí podržel gólman Gill.

Poločas: 2:1. Branky: 3. Imrich Varga, 38. Miroslav Vrhel – 20. Kochma. ŽK: 1:0. Rozhodčí: Abraham. Diváků: 100.

Další přípravné utkání sehrají Sušičtí v neděli 26. července od 18 hodin opět na domácím stadionu. Soupeřem jim budou Vodňany.

Miroslav Sedlmaier