KLATOVY

V Klatovech je tradicí zahajovat přípravu společně s áčkem i béčkem.

„Jde o to, abychom měli přehled, kolik hráčů je. Bude to tak, že hráči, kteří nebudou určeni do A týmu, půjdou automaticky do béčka. V podstatě budu trénovat oba týmy, proto jsem rád, že mi s tím po dobu rekonvalescence pomůže Pavel Cihlář. Ten bude určitě marodit do října a pak se uvidí," uvedl klatovský trenér Jakš.

Klatovy budou hrát od příští sezony národní soutěž – divizi, a tak se na hřišti na Rozvoji objevilo kromě prakticky kompletního kádru z loňské sezony i šest nových posil – Karel Krejčí, Tomáš Jůda, David Žáček, Jaroslav Rojík, Michal Lukeš a Tadeáš Kohout.

Na tréninku se však objevily i další tváře, v Klatovech velice známé – Zbyněk Toman, který se vrací z Německa, a dlouholetý klatovský kapitán Stanislav Vítovec. Do týmu by se měl na podzim vrátit také dlouhoveský Petr Páleník, který je momentálně v zahraničí.

SUŠICE

Novým trenérem divizního týmu TJ Sušice je Jaroslav Voříšek, bývalý fotbalista a trenér například divizních Strakonic a ligového dorostu Písku. V Sušici střídá Jana Staňka.

„Jaroslav Voříšek je typ trenéra, kterého jsme hledali. Nejde mu za každou cenu jen o výsledky, ale také o výchovu mládeže. S týmem začal trénovat v pátek a jsme s ním předběžně domluvení na rok. Zatím mu v přípravě pomáhají Jan Staněk a Pavel Hrubec," informoval předseda sušického klubu Vratislav Krulich.

Více informací najdete ve středečním vydání Klatovského deníku.