K první z nich vyrazí už dnes odpoledne do nedalekého Waidringu, kde nastoupí od 17 hodin proti čtvrtému celku rumunské ligy Sepsi OSK St. Gheorghe.

Pak je prověří ještě ruské celky Ufa a Arsenal Tula.

„Všechno to jsou silní soupeři a věřím, že nás dobře prověří. Chceme se hlavně dobře připravit na zápasy Evropské konferenční ligy a domácí soutěže,“ uvedl po prvním tréninku ve Westendorfu plzeňský odchovanec Lukáš Matějka.

Zatímco většina jeho spoluhráčů jela do známého prostředí, on je tady poprvé. Loni byli viktoriáni výjimečně ve Walchsee.

Video najdete zde>>>

„Obecně se mi v Rakousku vždycky líbilo, i když jsem tady byl třeba jen na dovolené. Ta příroda je prostě nádherná, všude klasické chatičky, kytky…,“ rozplýval se 23letý útočník navzdory tomu, že měl v nohou náročný trénink a odpoledne ho čekala druhá dávka.

Lukáš Hejda, v přípravném zápase proti slovenskému Spartaku, zprostředkoval čtenářům Deníku první dojmy po příjezdu do rakouského Westendorfu.
Jsme na tradičním místě a víme, co nás čeká, hlásil Hejda z Westendorfu

„Chvíli trvalo, než jsme se rozhýbali, měli jsme v nohách dlouhou cestu autobusem,“ připomněl Matějka téměř šestihodinový úterní přesun autobusem z Plzně.

„Máme tady krásné prostředí, perfektně připraveném hřiště a všichni si to užíváme,“ pochvaloval si mladý viktorián.

„Včera jsem si prohlédl i regenerační prostory jako bazén a podobně. Jídlo tu je super, zkrátka vynikající podmínky. Myslím si, že se nám tu bude trénovat krásně,“ usmíval se Matějka při vědomí toho, že jsou plzeňští fotbalisté v Rakousku především proto, aby vyladili formu na začátek sezony.

První ostrý zápas je čeká 22. července, kdy přivítají v Doosan Areně v úvodním zápase 2. předkola Konferenční ligy běloruské Dynamo Brest. Odveta se bude hrát o týden později v gruzínském Batumi. Mezitím vstoupí viktoriáni i to české ligy, v neděli 25. července hostí ambiciózní Mladou Boleslav.