Divizní Klatovy remizovaly v sobotu na umělé trávě v Domažlicích s německým týmem Furth im Wald 0:0. „Hrálo se na malém hřišti. Bylo to bojovné utkání plné osobních soubojů. K vidění byla bídná hra z obou stran, s fotbalem to nic moc společného nemělo. My jsme měli asi trošku více ze hry, soupeř hrál zataženě, my jsme se do toho bloku špatně dostávali. Konečná remíza 0:0 byla spravedlivým vyústěním duelu. Byla to generálka, na obou týmech byla vidět hlavně opatrnost, aby se nikdo nezranil,“ hodnotil duel s Furthem klatovský trenér Michal Čadek.

S nulou v kolonce vstřelených gólů odcházeli ze hřiště také fotbalisté Lubů, kteří si k poslednímu přípravnému duelu před jarními záchranářskými boji v krajském přeboru pozvali na své hřiště Mrákov. A prohráli 0:2. „Jak už jsem avizoval před zápasem, chybělo nám několik hráčů. Někteří odjeli do Anglie na fotbalové utkání Chelsea,“ řekl kouč lubského výběru Vladislav Smolík. „Šanci naposledy ukázat se tak dostali i jiní, mladší kluci. Proto z toho nedělám vědu, zápas splnil to, co jsme od něj očekávali,“ dodal Smolík.

Zvlhlý prach na rozdíl do Klatov a Lubů neměli fotbalisté Sušice, kteří si v okresním derby poradili se soupeřem z Mochtína 5:2. Hattrickem se zaskvěl střelec Jan Skála, další branky vítězů přidali Szedmák s Kratejlem. Pět gólů do sítě protivníka vstřelili hráči Hrádku u Sušice, kteří i díky třem brankám Kočího porazili Nýrsko 5:3.

Hokejisté Klatov (na archivním snímku hráči v bílých dresech ze střetnutí s Kolínem v základní části) prohráli první duel play-off 1:4.
Klatovy nezvládly závěr první bitvy. V pondělí hrají na ledě soupeře