Proto se příznivcům fotbalu vyplatí sledovat stránky www.sumavanet.cz/fotbal, případně www.fotbal.cz, zda některé zápasy nebudou již předem odloženy. V praxi ale budou rozhodovat o způsobilosti hřišt delegovaní hlavní arbitři.
Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 17 hodin.

Sobota 22. dubna

DIVIZE, SK. A

Aritma Praha – Sušice (10.15) Domácí si na jaře pohoršili a v tabulce klesli na 7. místo. Ztratili tak postupové naděje. V duelu s poslední Sušicí, se kterou mají zatím stoprocentní úspěšnost, jsou ale jasnými favority.

Klatovy – Malše Roudné Do třetího jarního domácího zápasu nastupují Klatovy s cílem potvrdit tři body z horké půdy Viktorie Mariánské Lázně a odčinit prohru z minulého domácího zápasu s Českým Krumlovem. S Jihočechy ještě doma Klatovy neprohrály, naposledy je ze svého hřiště vyprovodily s porážkou 1:4, a nebylo by vůbec špatné, kdyby tento výsledek opět zopakovaly.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Přeštice – Luby (10.15, hř. Blovice) Výsledky i umístění domácích v tomto ročníku jsou pro mnohé zklamáním. Kvůli rekonstrukci hřiště hrají domácí zápasy mimo Přeštice a zdá se, že se s tím nedokázali vypořádat. Na hřišti v Blovicích se tak v přímém souboji o 4. místo nabízí Lubům šance poprvé na jaře venku bodovat.

Bolevec – Nýrsko Plzeňané, kterým začalo téct do bot, se v posledních zápasech výrazně zvedli. Nicméně nýrská Okula je letos ještě úspěšnější a v šesti zápasech nenašla přemožitele. V duelu na Bolevci, na který má Nýrsko náskok sedmi bodů, půjde o hodně, proto by se prodloužení neporazitelnosti hostům náramně hodilo.

1. A TŘÍDA

Žichovice – Žihle (15.00) Hosty vynesly jejich výsledky do čela tabulky, domácí zase drží sedmizápasovou neporazitelnost. Do duelu s lídrem tabulky jdou domácí s vědomím, že Žihli dvakrát za sebou doma nastříleli po čtyřech gólech.
Horní Bříza – Mochtín. Domácí se drží na barážovém místě s reálnou šancí bojovat o 2. místo. Mochtín tak čeká těžké utkání, zvláště když Horní Bříza má doma 83% úspěšnost.

Nepomuk – Horažďovice Na jaře je zatím bodově úspěšnější Nepomuk, který má na svém kontě již tři výhry, zatímco Horažďovice na svoji výhru za tři body ještě čekají. Hosté budou chtít vrátit Nepomuku podzimní ztrátu bodů po remíze v Horažďovicích.

1. B TŘÍDA

Černice – Dlouhá Ves Domácí se v minulém kole v Klatovech vítězným gólem v nastavení vrátili do čela tabulky, zatímco Dlouhá Ves prohrála zápas s dosud předposlední rezervou Petřína. Hosté by měli v zápase tahat za kratší konec, stejně jako na podzim doma, kde prohráli 0:2.

Hrádek – Klatovy B Pošumavské derby sousedů v tabulce, ve kterém domácí (37 bodů) nebudou chtít přijít o kontakt s čelem tabulky a budou chtít klatovské rezervě (31 bodů) vrátit podzimní prohru 1:3 z klatovského hřiště.

Měčín – Spálené Poříčí Domácím v cestě za záchranou stojí soupeř, který letos doma dvakrát naplno bodoval. Měčín po remíze v Dlouhé Vsi, výhře nad Strážovem a zisku dvou bodů venku s přeštickou rezervou bude usilovat o body ve čtvrtém utkání za sebou.

Chanovice – Žákava Před domácím celkem je další výzva získat tři body a zůstat ve hře o první místo. Žákava předvádí v této soutěži výsledkové kotrmelce. Doma porazila nyní druhé Černice, získala dva body v Hrádku, ale v minulém kole podlehla Chotěšovu. Na podzim vyhrály Chanovice v Žákavě 5:1.

OKRESNÍ PŘEBOR

Hartmanice – Vrhaveč (14.00), Bolešiny – Janovice. Nezamyslice – Budětice.

III. TŘÍDA

Velké Hydčice – Janovice B, Plánice – Svéradice B, Žihobce – Velhartice, Železná Ruda – Hrádek B.

IV. TŘÍDA, SK. A

Nýrsko B – Švihov (16.00), Ježovy – Spůle, Týnec – Neznašovy, Dlažov – Vrhaveč B, Křenice – Měčín B.

IV. TŘÍDA, SK. B

Hory Matky Boží – Hradešice, Soběšice – Nalžovské Hory, Kvasetice – Myslív, Veřechov – Sušice C, Kolinec – Pačejov B.

NEDĚLE 23. dubna

KRAJSKÝ PŘEBOR

Svéradice – Domažlice B (16.00) Z krize, kvůli které domácí na jaře klesli na předposlední místo, pomůže jen úspěch a body z duelu se třetím týmem tabulky by pomohly dvojnásobně. Další zaváhání znamená pro Svéradice zůstat na šikmé ploše směřující k sestupu.

1. A TŘÍDA

Chlumčany – Pačejov Nováček z Chlumčan má na jaře formu, když doma třikrát vyhrál a dvakrát přivezl tři body i z hřišť soupeřů. Výsledky hodné záchrany má na jaře i Pačejov, proto se očekává vyrovnaný zápas, ve kterém by ale mohla rozhodnout výhoda domácího prostředí.

1. B TŘÍDA, SK. B

Strážov – Starý Plzenec (16.00) Ve Strážově proti sobě nastoupí soupeři z opačných pólů tabulky a oba chtějí naplno bodovat. Domácí čekají na první jarní body i na první letošní branku. Podaří se jim čekání ukončit s vedoucím týmem soutěže?

OKRESNÍ PŘEBOR

Luby B – Běšiny (16.00), Malý Bor – Dešenice (16.00), Hradešice – Měcholupy (16.00), Sušice B – Velký Bor (hř. UMT).

III. TŘÍDA

Zavlekov – Kašperské Hory (15.00), Mochtín B – Bolešiny B, Bezděkov – Chudenice.

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ

Pátek 21. dubna

  • Okr. přebor ml. žáků (17.00): Kolinec – Horažďovice B (16.30), Měčín – N. Hory, Luby B – Chanovice.

Sobota 22. dubna

  • Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Sušice – Petřín Plzeň (hř. UMT), Košutka Plzeň – Klatovy. 
  • Kr. soutěž dorostu (10.00): Horažďovice – Staňkov, Mrákov – Nezamyslice (13.30). 
  • Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Vejprnice – Sušice, Klatovy – H. Týn (st. 11.00, ml. 12.45, hř. pod Hůrkou). 
  • Okr. přebor žáků: Hrádek – Plánice (14.00). 
  • Okr. pohár žáků: Hradešice – Mochtín (10.00). 
  • Okr. přebor ml. žáků: Nýrsko B – Klatovy B (10.00), Bolešiny – Sušice B (14.00).

Neděle 23. dubna

  • Kr. soutěž dorostu: N. Hory – Luby (10.00), Nýrsko – Holýšov (10.30). 
  • Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Horažďovice – Nýrsko. 
  • Kr. soutěž žáků: Mrákov – Švihov (14.15).

Pondělí 24. dubna

  • Okr. přebor žáků: Kolinec – Strážov (16.30).

Miroslav Sedlmaier