V divizi čtyřikrát, z toho třikrát venku, naplno bodovaly Klatovy, v krajském přeboru je bez prohry v základní hrací době Nýrsko a v 1. A třídě mají na svém kontě tři výhry a cenný bod za remízu v Horažďovicích Žichovice.
Nejen této trojici, ale i všem ostatním týmům z Pošumaví v divizi a krajských soutěžích, budeme přát v dalších bojích bodové zisky. V okresních soutěžích se k přeboru a III. třídě po dvou týdnech přidává také IV. třída a žákovské soutěže.
Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 16.30 hodin.

SOBOTA 8. dubna
DIVIZE, SK. A
Čížová – Sušice (13.30). Těžkou úlohu bude mít v tomto kole Sušice. V Čížové půjde o souboj prvního s posledním, do kterého jdou domácí s bilancí pěti vítězství za sebou. Sušice je již smířena se sestupem, když dosud nezískala ani bod, a bojuje už jen o svoji čest. V roce 2014 v Čížové na jaře remizovala 1:1, ovšem hned na podzim tam prohrála 1:5 a na podzim loňského roku prohráli Sušičtí doma 1:4.
Klatovy – Č. Krumlov. Bez ohledu na to, že v minulém kole o záchranu bojující hosté doma překvapivě udolali pražskou Aritmu 3:2, má tento duel jasného favorita v domácím týmu. Klatovy předchozí čtyři jarní duely vyhrály, a to i v minulém kole v Karlových Varech na hřišti tehdejšího lídra. Na podzim podlehl Český Krumlov doma Klatovům 0:5.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Domažlice B – Nýrsko. Na jaře neporažené Nýrsko po domácí remíze s druhým celkem tabulky, Lhotou, v minulém kole míří tentokrát na hřiště třetího celku soutěže. Domažlická rezerva má na svém hřišti úspěšnost 93 %, což je společně s lídrem tabulky SK Petřín Plzeň nejvíce ze všech účastníků krajského přeboru. Proto by byl jakýkoliv bodový zisk hostů považován za úspěch, a to i s ohledem na to, že na podzim v Nýrsku hráči z metropole Chodska prohráli 0:2.

Zruč – Luby. Luby po domácí výhře nad Stříbrem nejedou do Zruče bez nadějí na další bodový zisk. Na rozdíl od domácích, kteří mají před sebou jediný cíl záchrany, se hosté vyhřívají v tabulce mezi top týmy bez existečních starostí. Zruč ale musí zabrat, už proto, že doma již třikrát za sebou na body nedosáhla.

1. A TŘÍDA
Žichovice – Pačejov (15.00). Ze statistického hlediska a z pohledu na tabulku je v pošumavském derby favoritem domácí celek. Z posledních 15 zápasů mají Žichovice 10 výher, dvě remízy a tři prohry. Naposledy se v Žichovicích na podzim v roce 2015 body dělily (1:1), ale poslední dva vzájemné duely v Pačejově ovládly Žichovice (3:0 a 2:0).

Košutka Plzeň – Mochtín. Domácí se čtyřmi jarními výhrami posunuli z pásma sestupu na 10. místo. Mochtín si pokazil dobře rozjeté jaro domácí prohrou s Žichovicemi, a proto by se mu body z duelu se sousedem v tabulce náramně hodily. Mochtín na podzim doma Košutku převálcoval 5:0, ale nyní to bude mít proti rozjetému soupeři hodně těžké.

H. Bříza – Horažďovice. Podruhé na jaře zajíždějí Horažďovice do Horní Břízy. Před 14 dny tam podlehly Košutce 1:3 a i proti třetímu celku tabulky, který po pěti výhrách za sebou klopýtl až v minulém kole bezbrankovou remízou v Kralovicích, to budou mít hodně těžké. Hosté ale mají v Horní Bříze lepší bilanci než domácí, naposledy tam v roce 2015 vyhráli 4:2.

1. B TŘÍDA
Chanovice – S. Poříčí. Chanovičtí se výhrami na půdě dvou posledních týmů tabulky, v Měčíně a ve Strážově, dostali na 2. místo. Nyní mají v cestě nevyzpytatelného soupeře, který umí nakládačky dostávat, ale také rozdávat. Naposledy se o tom přesvědčil ve Spáleném Poříčí po prohře 2:6 jinak úspěšný Chotěšov.

Měčín – Strážov. Derby nabídne souboj dvou posledních celků tabulky, které, pokud se nezlepší, může potkat sestup do okresního přeboru. Zajíci se ale počítají až po honu a v sázce je ještě 33 bodů.

Hrádek – Žákava. V minulém kole byly oba celky úspěšné. Hrádek vyhrál ve Starém Plzenci nad lídrem tabulky, Žákava pomohla výhrou nad Černicemi Svatoboru vrátit se zpět do boje o postup. Hrádek je doma zatím stoprocentní a stejně jako ve dvou posledních vzájemných duelech by měl v tomto kole vyhrát.

OKRESNÍ PŘEBOR
Hartmanice – Dešenice (14.00), Měcholupy – Janovice (15.00).

III. TŘÍDA
V. Hydčice – Velhartice, Chudenice – Janovice B, Ž. Ruda – Bolešiny B, Žihobce – Svéradice B.

IV. TŘÍDA, SK. A
Týnec – Měcholupy B, Ježovy – Vrhaveč B, Spůle – Měčín B (hř. Pocinovice), Dlažov – Švihov, Křenice – Neznašovy.

IV. TŘÍDA, SK. B
Kvasetice – Hradešice B, Kolinec – Myslív, Soběšice – Milčice, Veřechov – N. Hory (15.00).

NEDĚLE 9. dubna
KRAJSKÝ PŘEBOR
Svéradice – Chotíkov (16.00). Ve 20. kole krajského přeboru již jde do tuhého. Domácím nezbývá nic jiného, než získat tři body. Nebudou to mít ale vůbec snadné, protože Chotíkov po třech prohrách překvapil v minulém kole výhrou nad třetím týmem tabulky Domažlicemi B. Na podzim Svéradice v Chotíkově prohrály hladce 1:4.

1. B TŘÍDA
Přeštice B – D. Ves (10.15, hř. D. Lukavice). Pro přeštickou rezervu není exilové hřiště v Dolní Lukavici žádnou výhodou. Ze sedmi zápasů tam vyhrála pouze dvakrát, takže ani hosté z Dlouhé Vsi, kteří vstoupili do jara dvěma vítězstvími na penalty, nejsou bez šance na body.
Petřín Plzeň B – Klatovy B. Domácí, kteří hrají o záchranu, vyšli na svém hřišti naprázdno pouze ve 4. kole s Dlouhou Vsí. V roli favoritů by přesto měli být hosté, kteří hrají kvalitní fotbal, nicméně na jaře zatím uhráli jen dvě remízy.

OKRESNÍ PŘEBOR
Hradešice – Běšiny (16.00), M. Bor – Nezamyslice (16.00), Luby B – Vrhaveč (16.00), Bolešiny – V. Bor, Sušice B – Budětice (hř. UMT).

III. TŘÍDA
Zavlekov – Hrádek B (15.00), Mochtín B – Plánice, Bezděkov – K. Hory.

IV. TŘÍDA, SK. B
Pačejov B – Sušice C (15.00).

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ
Klatovsko – O víkendu pokračují krajské fotbalové soutěže mládeže. K nim se poprvé na jaře přidají i žáci v okresních soutěžích.
Pátek 7. dubna
Okresní přebor ml. žáků: Kolinec – Měčín (16.30), Klatovy B – Sušice B (16.30, hř. pod Hůrkou), Luby B – Horažďovice B (17.00).
Sobota 8. dubna
Krajský přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Rokycany – Klatovy, Sušice – Doubravka (hř. UMT).
Krajská soutěž dorostu (10.00): Chlumčany – Luby, Horažďovice – Holýšov.
Krajský přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Klatovy – Košutka Plzeň (hř. pod Hůrkou).
Krajská soutěž žáků: Švihov – Přeštice B (10.00).
Okresní pohár žáků: Hrádek – Strážov (10.00).
Okresní přebor ml. žáků: Nýrsko B – Chanovice (10.00).
Neděle 9. dubna
Krajská soutěž dorostu (10.00): Nezamyslice – Nepomuk, N. Hory – Kasejovice, Meclov – Nýrsko (10.30, hř. Třebnice).
Krajský přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Luby – H. Týn, Nepomuk – Nýrsko, Domažlice – Horažďovice (st. 13.00, ml. 14.45, hř. UMT), Rapid Plzeň – Sušice (st. 14.30, ml. 16.30).
Okresní přebor žáků: Hradešice – Mochtín (13.15).
Okresní přebor ml. žáků: Bolešiny – N. Hory (13.30).
Pondělí 10. dubna
Okr. přebor žáků: Kolinec – Plánice (16.30).

Miroslav Sedlmaier