„Olomouc překvapila, zisk šesti bodů v prvních dvou kolech čekal asi málokdo. Viděl jsem oba zápasy, Olomouc v nich byla aktivní a zaslouženě bodovala,“ říká trenér Viktorie Pavel Vrba. „Čeká nás nepříjemný soupeř – česká liga ukazuje, že žádné utkání není jednoduché. My bychom se ale chtěli prezentovat stejným fotbalem jako v prvním poločase s Duklou,“ připomíná kouč Plzně smršť, při níž jeho tým nastřílel Dukle v první části hry čtyři branky. „Věřím, že Olomouc bude chtít hrát fotbal. Jestli se nám ale bude proti ní dařit jako s Duklou, to se uvidí až při samotném zápase,“ říká.

Viktoria by ráda navázala na vítězství a zisk tří důležitých bodů v minulém kole proti Jablonci. "Zápas byl z naší strany spíše ubojovaný než abychom na hřišti dominovali. Jablonec byl ve druhé půli důraznějším a lepším mužstvem. Já si ale těch bodů nesmírně vážím,. Taková vítězství jsou možná cennější než v utkáních, kde soupeře jednoznačně přehráváte,“ míní Vrba.

Trenér Plzně se v těžkém startu sezony musel obejít hned bez několika klíčových hráčů. „Nechci být předčasný optimista, protože za tři dny může být všechno jinak. Vypadá to však, že když ne do utkání s Olomoucí, tak do zápasu play-off Evropské ligy s Larnakou by se nám dva tři hráči mohli vrátit,“ říká s nadějí v hlase trenér Západočechů.

Hanáci by rádi v Plzni navázali na povedený ligový start, i když trenér Sigmy Václav Jílek přiznává, že jeho tým narazí v úvodu sezony na zatím nejsilnější soupeře. „V aktuální době beru Plzeň jako asi nejsilnějšího soupeře. I když měla v závěru přípravy trošku problémy, vstup do soutěže měla excelentní. A myslím si, že i dost nešťastně vypadla s Bukureští,“ je přesvědčený kouč Olomouce.„Do Plzně se vrátil trenér Vrba, hráči přesně vědí, co po nich chce, a jsou schopni to plnit na hřišti. V současné době je Viktoria nejkonsolidovanější mužstvo v lize,“ míní Jílek.

I přes respekt k soupeři však Olomouc nemíní přijmout roli obětního beránka. „Plzeň je jednoznačným favoritem, ale my do utkání nepůjdeme odevzdaní, chceme podat co nejlepší výkon. Je však otázka, na co to bude stačit,“ dodal trenér Václav Jílek.

Kdo ze soupeřů v sobotu ztratí první body?