Ze zajímavých zápasů nelze přehlédnout divizní duel v Klatovech, ve kterém domácí po cenné výhře v krajském derby v Plzni nad Doubravkou hostí lídra soutěže, jihočeskou Čížovou. Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 17 hodin.

SOBOTA 3. června

DIVIZE, SKUPINA A
Mariánské Lázně – Sušice (15.00). Souboj nováčků na podzim skončil v Sušici vítězstvím hostů. Ti ještě potřebují nějaký ten bod jistoty pro záchranu a doma si věří.
Klatovy – Čížová. Klatovy hostí lídra tabulky, který si první místo vybojoval zásluhou výborných výsledků na jaře, kdy kapituloval pouze jednou těsnou prohrou doma s Motorletem. Od té doby má na svém kontě další úspěšnou sérii pěti vítězných zápasů. Na podzim Klatovy prohrály v Čížové 0:4, a to je jeden z důvodů podat doma nadprůměrný výkon.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Luby – Holýšov. Hosté venku moc bodů na jaře neuhráli, přesto s pěti získanými body venku jsou úspěšnější než domácí, kteří na hřištích soupeřů letos nezavadili ani o jediný bod. Doma je to ale jiné, a také proto se větší naděje na zisk bodů z tohoto zápasu dávají domácím.
Přeštice – Svéradice. Domácí i přes porážku v minulém kole na půdě domažlické rezervy jdou do zápasu s předposledním týmem tabulky v roli vysokého favorita.
Petřín Plzeň – Nýrsko. Utkání je odloženo a bude sehráno 9. června v 18.15 v Plzni.

1. A TŘÍDA
Kralovice – Pačejov. Domácí v posledních dvou zápasech měli na svém hřišti lehčí soupeře z posledních dvou míst tabulky, Město Touškov a Tlučnou, a oba tyto kolektivy vyprovodili výsledkem 6:1. Zda jejich střelecká forma vydržela se přesvědčí Pačejov, kterému mají domácí po podzimní prohře co vracet.
Nepomuk – Žichovice. Čtvrtý Nepomuk a šesté Žichovice si v přímém souboji mohou posílit naděje na prodloužení sezony účastí v baráži o postup. Zatím jsou na tom o dva body lépe domácí.

1. B TŘÍDA, SKUPINA B
Chanovice – Plzeň Černice. Zápas kola se hraje v Chanovicích, kde proti sobě nastoupí první dva celky soutěže. Hosté mají na prvním místě již náskok šesti bodů, a postup by jim neměl uniknout. Domácí si v případě výhry mohou upevnit druhé místo, a pak se o postup pokusit v baráži.
Chotěšov – Hrádek. Domácí se prezentovali v minulém kole velice kvalitním výkonem na hřišti lídra tabulky, ale přesto štěstěna nakonec stála na straně Černic. Hosté jsou si vědomi kvalit domácích, ale jsou odhodláni napravit zbytečné výpadky doma a venku opět naplno zabodovat.
Měčín – Štěnovice. Důležitý duel o šest bodů. Hosté s výjimkou zápasu v Chotěšově pravidelně na jaře venku bodují, a tak čeká domácí, kteří v posledních čtyřech zápasech doma získali jedenáct bodů, těžká bitva. A jen maximální bodový zisk je může přiblížit konečnému cíli, záchraně v soutěži.
Žákava – Klatovy B. Domácí na jaře získali na svém hřišti i venku několik cenných skalpů soupeřů bojujících o čelo tabulky. I když jim v posledních zápasech pomyslně docházel dech, lze předpokládat, že divizní rezervě z Klatov doma nic nedarují.
Starý Plzenec – Dlouhá Ves. Plzenec je stále ve hře o druhé místo, Dlouhá Ves je naopak stále ještě namočena v sestupových vodách, a tak mají oba soupeři o co hrát. Větší šance se po podzimní výhře v Dlouhé Vsi dávají domácím hráčům.

Ilustrační foto
Přeštice vyhrály krajský pohár

OKRESNÍ PŘEBOR
Hartmanice – Bolešiny (14.00), Dešenice – Měcholupy, Nezamyslice – Hradešice, Vrhaveč – Běšiny.

III. TŘÍDA
Mochtín B – Velhartice. Plánice – Bezděkov, Ž. Ruda – V. Hydčice, Žihobce – Zavlekov.

IV. TŘÍDA, SKUPINA A
Nýrsko B – Křenice (16.00), Týnec – Dlažov, Švihov – Spůle.

IV. TŘÍDA, SKUPINA B
Nalž. Hory – Sušice C (16.00), Milčice – Kolinec, Hory Matky Boží – Veřechov, Soběšice – Kvasetice.

NEDĚLE 4. června

1. A TŘÍDA

Horažďovice – Mochtín. Na podzim skončilo toto pošumavské derby v Mochtíně remízou 2:2. Domácí mají úspěšnější sérii v podobě třech posledních výher za sebou na hřištích soupeřů, a tak se budou snažit rozšířit i hubenou sbírku bodů na svém hřišti a ke třem remízám a jedné výhře přidat druhé jarní vítězství.

1. B TŘÍDA
Strážov – Petřín Plzeň B (16.00). Domácí po čtvrt století působení v krajských soutěžích, kde úspěšně dlouhá léta hráli v 1. B a 1. A třídě, se budou muset smířit se sestupem do okresního přeboru. Definitivně o tom rozhodlo minulé kolo, a tak v předposledním kole na domácím hřišti s rezervou nováčka divize SK Petřín již nemají co ztratit. Možná, že se jejich příznivci konečně doma dočkají i první jarní branky v síti soupeře.

OKRESNÍ PŘEBOR
Budětice – Janovice (16.00 hř. Rabí), Malý Bor – Velký Bor (16.00), Sušice B – Luby B.

III. TŘÍDA
Svéradice B – Janovice B (16.00), Bolešiny B – Chudenice, Hrádek B – Kašperské Hory.

IV. TŘÍDA, SKUPINA A
Měcholupy B – Ježovy (16.00), Neznašovy – Měčín B (16.00).

IV. TŘÍDA, SKUPINA B
Hradešice B – Pačejov B (16.00).

Mládež

Dalšími zápasy pokračují také fotbalové soutěže mládeže.

Pátek 2. června
Pohár KM mladších žáků (17.00) Měčín – Chanovice.

Sobota 3. června
Krajská soutěž dorostu (10.00) Luby – Nepomuk, Holýšov – Nezamyslice (14.30). Krajská soutěž žáků (10.00) Smíchov Plzeň – Švihov.

O pohár www.sumavanet.cz/fotbal – Finálový turnaj OFS Klatovy starších žáků na hřišti v Hradešicích. Rozpis utkání: 9.00 Mochtín – Kolinec (sk. A), 9.40 Hradešice – Plánice (sk. B), 10.20 Kolinec – Hrádek (sk. A), 11.00 Plánice – Strážov (sk. B), 11.40 Mochtín – Hrádek (sk. A), 12.20 Hradešice – Strážov (sk. B).
O 5. místo – 13.00 sk. A, 3. místo – sk. B, 3. místo
O 3. místo – 13.40 sk. A, 2. místo – sk. B, 2. místo
O 1. místo 14.20 sk. A, 1. místo – sk. B, 1. místo.

Neděle 4. června
Krajský přebor dorostu (10.00 st., 12.15 ml.) Rapid Plzeň – Klatovy. Krajská soutěž dorostu (10.00) Nalžovské Hory – Horažďovice, Nýrsko – Chlumčany (10.30).

Pondělí 5. června
Pohár STK mladších žáků (17.00) Klatovy B – Sušice B (hřiště Klatovy pod Hůrkou), Horažďovice B – Kolinec.

Miroslav Sedlmaier