Lví podíl na vítězství měla čtyřgólová Šárka Andělová a hattrickem se blýskla Lucie Diblíková. I přes porážku však i nadále patří Kobrám průběžné druhé místo. Ale stejně bodů mají také třetí Křečandy a čtvrté Blovice.

Křeč z Mochtína v devátém kole zaváhala, byť v utkání s Andělkami otevřela skóre zápasu. Ale pak už se trefovaly jen soupeřky, Křeč nedokázala vytěžit nic ani z početní výhody, když Andělky pykaly za špatné střídání.

Právě to nahrálo Blovicím, které se díky fantastickému vítězství nad Flamengem na Křeč bodově dotáhly. Duel to byl vyrovnaný. Vedení se v první půli ujalo Flamengo, ale Topovky po změně stran vyrovnaly. Dnešické hráčky hodně toužily po vítězství, ale proti byla gólmanka Blovic s reprezentačními zkušenostmi Michaela Čechová, která likvidovala šance. Mezi třemi tyčemi doslova čarovala, a přiváděla tak hráčky Flamenga k šílenství.

Juniorky mají v čele luxusní náskok.
Juniorky mají v čele luxusní náskok

Když už se zdálo, že utkání bude muset rozhodnout penaltový rozstřel, dostala se po závaru před bránou k míči Vladěna Kroupová a v poslední minutě hry vystřelila svému týmu plný počet bodů. Jmenovaná hráčka se navíc postarala o oba góly svého týmu. První zimní vítězství v tomto soutěžním ročníku vybojovaly neznašovské Sokolky, které v utkání dvou týmů z chvostu tabulky, porazily Plánici.

Výsledky 9. kola: Plánice – Neznašovy 1:5 (0:4, 45. Brožíková – 7. Marešová, 11. Maňasová, 14. Mundlová, 15. Kalivodová, 39. Rendlová), Devils Klášter – Kobra Stars 8:2 (3:1, 25., 30., 38. a 46. Andělová, 16., 21. a 33. Diblíková, 45. Šimečková – 15. Farná, 35. Horová), Andělky Chanovice – PS Křeč Mochtín 3:1 (3:1, 9. Niklová, 13. Toningerová, 21. Hanzlíková – 4. Jančová), Topovky Blovice – Flamengo Dnešice 2:1 (0:1, 33. a 50. Kroupová – 17. Hubková).

Yvetta Chmelová, Martin Mangl