Už od prvních minut se v Edenu mohlo zdát, že proti Brazílii vyrukovala úplně jiná parta než před pár dny ve Wembley. Za tamní výkon a výsledek 0:5 sklidili Češi ostrou kritiku, ale v úterý večer proti Brazílii zahodili strach a respekt a od prvních minut se do soupeře opřeli.

Čeští fotbalisté sice ve Wembley nezazářili, čeští fanoušci však ano. Památku na zápas si udělal i čtenář Deníku z Moravskoslezského kraje Lukáš Martinák.
Podívejte se, jak jste fandili ve Wembley. Pošlete nám i fotky z boje s Brazílií

Jejich snaha vyústila až v první gól, o který se postaral David Pavelka. K tomu se dostal míč po ose Masopust – Schick a záložník propálil gólmana Alissona. „Příjemné to je, nepřeceňoval bych to, byl jsem rád i za góly proti jiným,“ přijímal reprezentant gól s pokorou.

Možná i dílem kvůli tomu, že Češi ve druhém poločase vedení ztratili a nakonec prohráli 1:3. „Spadlo to tam, jsem rád, ale mrzí, že jsme to nedohráli trochu líp,“ litoval Pavelka.

Pochvala za první půli

Za výkon v první pětačtyřicetiminutovce ale čeští fotbalisté zaslouží pochvalu. „Řekli jsme si, že na ně budeme trochu odvážnější. Bylo to o pocitu, začali jsme v bloku, když jsme zatlačili, měli problém s rozehrávkou. V první půli jim to dělalo potíže, kluci dobře dostupovali útočníky a vznikaly brejky,“ popisoval ze svého pohledu dění na hřišti.

Přátelský fotbalový zápas, Česká republika (CZE) - (BR) Brazilská fotbalová reprezentace, 26. března 2019 v Praze. Na snímku (zleva) Vladimír Coufal a Allan.
Po parádním poločase přišla chyba. Češi prohráli s favorizovanými Brazilci 1:3
Michaela Foretová studuje v Brazílii. Umí hrát jen fotbal, říká o tamních obyvatelích
Umí hrát jen fotbal, říká česká studentka o Brazilcích