Fotbalisté Dukly na úvod sezony prohráli doma s Plzní 1:3 a poté v Teplicích 2:5. Bohemians nejprve porazili v Ďolíčku Slovácko 2:1 a v Příbrami padli 2:4.

 Petr Rybička
Rybička zahozenou penaltu neodčiní, musí na tribunu. Cítím vinu, říká

"Byl bych rád, kdyby přišlo hodně lidí, myslím, že tohle malé derby bude mít svůj náboj. Viděl jsem Bohemku v posledním kole v Příbrami, dlouho hráli v deseti, ale je na nich vidět, že to nevzdávají za žádné situace, chtějí být nebezpeční i nahoru a snaží se hrát rychle dopředu," hlásí trenér Dukly Pavel Drsek.

V kádru má soupeř podle něj hodně zajímavých hráčů. "Budeme se snažit je eliminovat a uplatnit se pomocí naší hry. Chceme zápas vyhrát," přeje si lodivod celku z Julisky.

Jiří Skalák
Skalák zažil nepříjemný debut v Millwallu, nejásal ani Pudil

Optimismus nechybí ani na straně Bohemians. A to i přesto, že trenér Martin Hašek nemůže počítat s dvojicí Fryšták - Šmíd, kteří v Příbrami dostali červené karty.

Brankář Fryšták byl jediným brankářem, který v minulém ročníku nechyběl na hřišti ani minutu (z hráčů v poli se to povedlo ještě jeho spoluhráči Martinu Dostálovi a tehdy ještě libereckému Vladimíru Coufalovi), ale jeho série skončila v Příbrami už ve 22. minutě a za sražení Jana Rezka dostal od disciplinárky dvouzápasový trest. Šmíd nebude moct hrát pouze na Dukle.

Slovácko proti Baníku
Ach, to vedro... Ve Zlíně a na Slovácku rušili tréninky. Zápasy ale neposunuli

Bohemce se na Julisce příliš nedaří, z posledních tří ligových zápasů na ní vybojovali jediný bod. "Dobře jsme se připravili, jedeme tam vyhrát," hlásí z kabiny Klokanů obránce Jiří Bederka.

Začíná se v 18 hodin, zápas řídí rozhodčí Zelinka.

Pavel Vrba.
Plzeň urvala výhru. Štěstí i charakter, prohlásil Vrba