Klokani jsou v semifinále českého poháru po 27 letech. „Fanoušci na úspěch čekají dlouho, máme ho na dosah. Sportovní i ekonomický. A ten my chceme. Jsme k němu o další krůček blíž,“ popisoval trenér Martin Hašek.

Důležité vítězství přišlo po smolné ligové prohře na hřišti Plzně. „Hráči dali najevo, že si vzali konstruktivní kritiku k srdci, a ukázali, že vztahy v Bohemce jsou v pořádku,“ narážel na ohlasy, které tvrdily, že po víkendovém utkání až příliš negativně hodnotil své svěřence.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 0:0.
Trápení v Ďolíčku pokračuje. Bohemians Opavě gól nedali a jen remizovali

Na olomoucké straně bylo pochopitelně smutno. „Soupeř nás nepřevyšoval, bylo vidět, že chce vyhrát. Já podobný pocit z našeho týmu neměl,“ kroutil hlavou trenér Václav Jílek.

Nejblíže gólu byl gólman

První poločas byl na šance chudší, ale po přestávce se obraz hry změnil. Rozhodující moment přišel v 77. minutě, kdy Antonín Vaníček šikovně přehodil gólmana. „V Ďolíčku jsme nedali branku snad 500 minut, tak doufám, že jsem zlomil černý mrak nad Bohemkou i nade mnou. Trefil jsem se naposledy loni v květnu,“ neskrýval nadšení.

A spokojený byl i trenér Hašek. „Gól byl výsledkem dění na hřišti, zasloužili jsme si ho naší aktivitou. Konečně jsme měli trochu štěstí,“ pochvaloval si. Jeho slova uznání směřovala i k často hodně kritickým fanouškům. „Tentokrát nám ohromně pomohli. Společně s týmem do toho dali všechno.“

Alexandru Baluta
Do semifinále domácího poháru jde i Slavia. Karviné nastřílela pět gólů

Hrdinou samotného závěru utkání mohl být olomoucký brankář Miloš Buchta. Při posledním rohu posílil své spoluhráče v šestnáctce Bohemians. Míč se k němu sice odrazil, ale napálil jej těsně vedle tyče. „Škoda, takhle blízko ke vstřelení gólu už možná nikdy nebudu,“ prohodil hořce po zápase. „Mohl jsem být za hrdinu, ale vepředu, ne vzadu. Aspoň vím, že to kluci nemají jednoduché,“ dodal.

Fanoušci už se nyní mohou těšit na jedno pražské derby. A Bohemians? Ti neskrývají velké plány. „Chceme pohár vyhrát,“ vzkazují fanouškům.

Čtvrtfinále MOL Cupu Teplice - Sparta
Drama na Stínadlech dospělo až do penalt. V Teplicích se nakonec radovala Sparta