„Směrem dopředu jsme byli špatní, ztráceli jsme míče, do finální fáze jsme se vůbec nedostali. Plzeň byla jednoznačně lepší, ukázala, že je jinde,“ uznal ostravský kouč Bohumil Pánik.

„Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. V první půli jsme nějaké šance zahodili, ale takový je fotbal,“ zhodnotil zápas Pavel Vrba, trenér plzeňské Viktorie.

Přitom před zápasem řešil problémy se složením záložní řady, k dlouhodobě zraněnému Čermákovi totiž se na marodku přidali Kovařík, jenž nedohrál zápas v Mladé Boleslavi, a naposledy Hořava. Z explzeňáků na straně Baníku nastoupil jen Fillo, na pravém beku.

Domácí se do soupeře pustili zostra. První velkou šanci měli už ve třetí minutě, Krmenčík přiťukl ve vápně hlavou Kayambovi, ale před ním hasil včasným vyběhnutím gólman Budinský. Při další šanci, kdy šli tři viktoriáni na jednoho obránce zase dobře zasáhl ostravský stoper. Byl z toho jen další roh. V 10. minutě si Kopicův centr krásně zpracoval na penaltě Krmenčík, ale pálil vedle. Na ostravskou branku se valil jeden útok za druhým, jenže bez gólového efektu. Po čtvrthodině hry tlak malinko otupil a tak se dostala po rohu ke střele i Ostrava, Hruška si s nedůrazným pokusem poradil

V 21. minutě to už byla opět Plzeň, technický pokus Procházky šel mimo. Tři minuty na to ránu Řezníka gólman Baníku vyrazil a Limberského dorážka rozvlnila jen boční síť. Ve 27. minutě po další parádní akci orazítkoval Krmenčík tyč ostravské branky.

Baník zahrozil po půlhodině hry ze standardky, ale Fillův pokus nemohl Hrušku ohrozit. A když v závěru první půle marně stříhal ve vápně nůžkami Krmenčík, těsně bráněný Smolou, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po přestávce jako první vyzkoušel pozornost plzeňského brankáře Jirásek. Na druhé straně střelu Brabce zblokovala obrana na roh. A po něm se v 50. minutě zapsal mezi střelce druhý ze stoperů, Hejda uklidil do sítě Hlouškův centr – 1:0. Únik Kopice pak zastavil Kuzmanovič jen za cenu žluté karty, vzápětí se útočník blýskl na druhé straně, gólman Hruška musel při jeho ráně rychle na zem a vyrážel na roh.

V 58. minutě vybídl Kopic kolmicí do šance Krmenčíka, ale ten místo zakončení možná zbytečně hledal spoluhráče. Za dvě minuty už se ale plzeňský snajpr po dalším centru Hlouška dočkal jubilejní 50. ligové trefy. I když jeho první pokus hlavou brankář Budinský vyrazil, ale dorrážku už Krmenčík procpal do sítě – 2:0.

Krátce po gólu se několik minut nehrálo, protože hřiště zahalil dým po odpálení světlic v domácím kotli. Tím utrpěla i plynulost hry, Krmenčík pak sice dostal míč do sítě i podruhé, ale předtím byl v ofsajdu. Po Kalvachově centru pálil čtvrt hodiny před koncem kapitán Brabec vysoko nad. V závěru pak ještě tečovaný trestný kop Kalvacha bez problémů lapil brankář Baníku

Viktoria Plzeň – Baník Ostrava 3:0 (0:0)

Branky: 50. Hejda, 60. Krmenčík, 90. Chorý. ŽK: Brabec. Řezník, Limberský – Kuzmanovič. Rozhodčí: Marek – Podaný, Kotalík. Diváků: 10 088.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach, Procházka – Kopic (86. Mihálik), Kayamba (90. Janošek), Hloušek – Krmenčík (82. Chorý).

Ostrava: Budinský – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Reiter (76. Holzer), Jirásek (65. Granečný), Hrubý, Kuzmanović – Diop, Smola.

Brno 19.10.2019 - domácí HC Kometa Brno proti HC Plzeň 1929
Plzeň padla v Brně, vítězná Kometa se vyšvihla do čela extraligy