Ačkoliv fotbalová Viktoria Plzeň neprožívá zrovna povedené období, s posledním Zlínem se doma nemazala. Obhájci titulu smetli nejhorší tým FORTUNA: ligy ve 28. kole 4:0 a ztrátu na pražská S, vedoucí Slavii a druhou Spartu, snížili na šest bodů. Radost pro domácího trenéra Bílka, smutek pro Vrbu na straně Valachů.

Viktorka vyrukovala na Zlín s obměněnou ofenzivou bez Chorého, když na hrotu byl Duronsinmi. Domácí také soupeře od začátku válcovali a ve 14. minutě dostali poprvé míč do sítě. Po přetaženém rohu překonal gólmana hostů Jemelka. Jenže předcházelo tomu Vydrovo přiťuknutí z ofsajdové pozice, takže se skóre neměnilo. Plzeň ale pokračovala v tlaku a ve 34. minutě udeřila. Na Sýkorovu standardku si ve vápně vyskočil kapitán Hejda a hlavou usměrnil míč k tyči – 1:0.

Gól jen zvýšil chuť domácích. Z pravého kraje šestnáctky mohl zlínského gólmana překvapit Jirka, míč zatočil do šibenice, ale Rakovan ho ještě stihl vytlačit nad břevno.

Do konce poločasu tak viktoriáni už další zásah nepřidali, navíc půli dohrávali až příliš bohorovně a mohl přijít trest. Odražený míč se dostal k Hlinkovi, který ranou z dálky ohrozil Staňka v plzeňské bráně, ale gólman kroucený pokus reflexivně vytěsnil nad branku.

Nebylo divu, že domácí trenér Bílek nespokojený jen těsným vedením hned o poločasové pauze provětral sestavu. Do hry poslal Chorého s Vlkanovou a měl šťastnou ruku.

Ve 49. a v 57. minutě plzeňská Doosan Atréna dvakrát vybuchla radostí a o góly se postaral právě Vlkanova. Poprvé po rohu uklidil míčk bližší tyči a na 3:0 pak zvýšil po Pilařově centru přesnou hlavičkou.

Viktoria dál jistě mířila za ziskem tří bodů. V 86. minutě pohodové vedení na konečných 4:0 upravil po precizní Klimentově pobídce Chorý, který po náběhu z druhé vlny trefoval už odkrytou branku.

Plzeň zvítězila po čtyřech zápasech, v nichž třikrát padla a nabudila se tak na středeční utkání v Praze se Spartou.

23. kolo FORTUNA ČFL, skupina A: FC Písek - FC Viktoria Plzeň B (na snímku fotbalisté v červenomodrých dresech) 1:1 (1:1).
OBRAZEM: Tvrdoň, Řezník a Ndiaye nastoupili za béčko fotbalové Viktorie

Viktoria Plzeň - Trinity Zlín 4:0

Poločas: 1:0. Branky: 49. a 57. Vlkanova, 34. Hejda, 86. Chorý. Rozhodčí: Křepský - Váňa, Dohnálek - Starý (video). ŽK Sýkora - Hlinka. Diváci: 8415.

Plzeň: Staněk - Holík, Hejda (81. Kaša), Jemelka, Sýkora - Kalvach, Bucha - Jirka (46. Vlkanova), Vydra (67. Kliment), Pilař (67. Květ) - Durosinmi (46. Chorý). Trenér: Bílek.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Hlinka, Hrubý (73. Didiba) - Vukadinovič (73. Dramé), Slončík (62. Hellebrand), Fantiš (74. Reiter) - Kovinič (62. Silný). Trenér: Vrba.