„Přišli jsme mezi lidi z regionu, kteří nám fandí. Je to pro nás zpestření, navíc zde mají dobrý trávník i pěkný stadion, takže to pro nás určitě byla příjemná změna,“ pochvaloval si Marek Bakoš, jeden z asistentů trenéra Michala Bílka.

„Kluci i v únavě ukázali kvalitu, jsme spokojení se třemi vstřelenými góly,“ dodal bývalý vynikající útočník Bakoš.

Poprvé za Viktorii nastoupil brněnský host Ondřej Pachlopník. „První dny v klubu byly dost náročné. Vše je tu rychlejší, kvalitnější a prostě profesionálnější. Ale udělám maximum pro to, abych se probojoval do základní sestavy,“ prohlásil talentovaný mladík, který v Přešticích nastoupil s kapitánskou páskou.

Před stadionem FC Viktoria Plzeň proběhl křest nových poštovních známek a autogramiáda za účasti klubových legend Františka Plasse, Pavla Horvátha, Marka Bakoše, Daniela Koláře, Davida Limberského.
Legendy Viktorie pokřtily unikátní edici známek. Je vyprodaná

„Asi budu muset něco přidat do kasy,“ usmál se. „Jde prostě o začátek v novém klubu. Seznamuji se a musím si zvyknout, kdo jak hraje,“ doplnil Ondřej Pachlopník.

Premiéru měl v plzeňském dresu také slovenský brankář Marián Tvrdoň, který je ve Viktorii na zkoušce z Ústí nad Labem. A hned udržel čisté konto, ale příliš práce neměl. Hrálo se spíš na polovině Příbrami.

A když po čtvrthodině plzeňský odchovanec Jakub Šiman v její brance střelu Buchy jen vyrazil před sebe, dlouhán Chorý z dorážky otevřel skóre. Navrátilec z hostování v belgickém Waregemu se střelecky prosadil i ve druhém zápase po návratu do Plzně. Pro příbramského gólmana to byl o to smolnější moment, že se při zákroku zranil a do branky musel Kočí.

Giant liga.
Tahanice v Giant lize pokračuje. Boubal vyhrál a jde nově do čela

Ten už do přestávky neinkasoval, ale brzy po změně stran mu poslal mezi nohama míč do sítě Janošek. Dalšího gólu se viktoriáni dočkali v 79. minutě. Falta nacentroval na střelce Beauguela, jenž sklepl balon pro Čermáka, který po zemi překonal Kočího a určil konečný výsledek zápasu 3:0.

Další přípravný zápas čeká plzeňské fotbalisty v sobotu od 10 hodin, kdy nastoupil ve svém tréninkovém areálu v Luční ulici proti Domažlicím s Davidem Limberským v sestavě.

Viktoria Plzeň – 1. FK Příbram 3:0

Poločas: 1:0

Branky: 15. Chorý, 46. Janošek, 79. Čermák.

Rozhodčí: Rejžek – Mokrusch, Hrabovský. Diváci: 950.

Viktoria Plzeň – 1. pol.: Tvrdoň – Havel, Pernica, Gabriel, Hybš – Bucha, Ndiaye, Alvir – Pachlopník, Chorý, Mihálik. 2. pol.: Tvrdoň – Koželuh, Kaša, Hejda, Falta – Káčer, Janošek, Čermák – Kayamba, Beauguel, Mosquera.

Příbram: Šiman (18. Kočí) – Vilotič, Pilík (46. Vávra), Obdržal (68. Petrák), Halinský (46. Kvída), Januška (56. Langhamer), Mezera (56. Kolář), Soldát (46. Hájek), Procházka, Voltr (18. Dočekal), Sus (63. Vokřínek)