Utkání na vítkovickém stadionu začalo s mírným zpožděním, protože Baník se loučil se svojí legendou Milanem Barošem, který ukončil kariéru. I na plzeňské straně měl pro dva hráče zápas speciální náboj, debut ve viktoriánském dresu si připsali brankář Jindřich Staněk a v průběhu utkání pak i Chorvat Marko Alvir.

Kanonýr Milan Baroš s reprezentačním trenérem Karlem Brücknerem na mistrovství Evropy v Portugalsku.
Viktoria bude u loučení Baroše

Jako první zahrozil Kovařík, jenž po rohu šikovně napálil míč, ale jeho ránu mířící do brány zblokovala obrana Baníku, která byla pozorná i při dalších centrech hostů. A tak měli před poločasem největší šanci Ostravští. Obránce Fleišman si naběhl na kolmici za obranu a z levé strany, ale gólman Staněk včasným vyběhnutím svůj tým zachránil.

Začátek druhé části přinesl kuriózní situace, Baník si hned dvakrát během chvíle málem vstřelil vlastní gól. Naštěstí pro domácí Fillo mířil těsně mimo a Pokorný orazítkoval tyč.

Pak se vytáhli oba brankáři, nejprve hostující Staněk při šancích Jiráska a Šašinky, pak se dvakrát proti Mihálikovi blýskl domácí Laštůvka. A když v nastaveném čase hlavičkoval Baroš po Fillově centru těsně vedle, rozešly se oba týmy smírně po bezbrankové remíze.

JAN KOVAŘÍK (na snímku) z Dobřan byl vyhlášen nejlepším útočníkem ALPA poháru.
Šneci si přivezli stříbrné medaile

Baník Ostrava – Viktoria Plzeň 0:0. ŽK: Kayamba, Kovařík, Rozhodčí: Ardeleanu – Caletka, Kubr. Diváci: 3853.

Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Lalkovič (89. Reiter), Jánoš (89. Kaloč), Kuzmanovič, Jirásek (82. Drozd), Potočný (82. Buchta) – Šašinka (73. Baroš)

Plzeň: Staněk – Řezník, Hejda, Pernica, Kovařík – Kalvach, Čermák, Hořava (60. Bucha) – Kayamba (89. Havel), Chorý (70. Alvir), Mihálik.