„Zklamání z vyřazení je pro všechny z nás obrovské, nicméně je potřeba rychle mobilizovat síly a soustředit se na domácí soutěž. Jsem rád, že se nám podařilo najít náhradu za Adriela Ba Louu, kterým je právě Honza Sýkora," uvedl na klubovém webu k transferu generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Jde o rychlonohého hráče, který je zároveň velmi univerzální a měl by nám pomoci. Navíc se jedná o hráče, který působil v našem klubu v mládeži a nyní se k nám vrací,“ doplnil Šádek k Sýkorovi, kterého už do Plzně jednou lanařil, ale hráč dal tehdy v lednu 2017 přednost pražské Slavii. Loni v srpnu se stal nejdražším přestupem v historii Lechu Poznaň.

Plzeňský kouč Michal Bílek
Bílek po Sofii: Jaký to bude mít na klub dopad? To není otázka na mě

Teď ho trumfl Adriel Ba Loua, který do Polska odchází právě z Plzně a Sýkora se vrací na místo činu, za plzeňskou Viktorii už totiž hrál v dorostu.

Sýkora už by měl být trenérskému týmu k dispozici pro nedělní ligový souboj s Hradcem Králové. Bude nosit dres s číslem 7.

Svoji kariéru začal Sýkora, který pochází z Červeného Poříčí, v nedalekém Švihově, odkud v mládeži zamířil nejprve do Přeštic a následně do Viktorie Plzeň. Za tu hrál v letech 2004 až 2011 v žákovských a dorosteneckých týmech. Posléze působil ve Spartě, Brně, Liberci, Slavii a Jablonci.

Zdroj: Youtube

V české lize odehrál 137 zápasů, vstřelil 19 gólů a přidal 17 asistencí. V evropských pohárech odehrál 33 duelů s 5 vstřelenými góly. Na kontě má také 10 reprezentačních startů a jeden vstřelený gól, který dal 8. listopadu 2017 v přátelském utkání v Kataru proti Islandu.