„Můj cíl je skončit na jaře v předních patrech tabulky, pořád se zlepšovat, říct si o šanci a prosadit se v ligovém mužstvu Jablonce. V přípravě se mi podařilo vstřelit pět branek, tak doufám, že forma bude jenom lepší a lepší,“ přeje si talentovaný mladík, který ve své kariéře hrával rovněž i ve Frýdku-Místku.

Během podzimu odehrál Šohaj ve třetí lize dvanáct zápasů a připsal si na své konto i dva góly. V Juniorské lize skóroval v minulém kole, když v severočeském derby s Libercem upravoval na konečných 5:2 pro Slovan. „Juniorskou ligu teprve poznávám,“ přiznává Šohaj. „MSFL je více o soubojích, taktice, hodně důrazná soutěž, zatímco Juniorská liga je více o běhání, napadání a získávání míče. Taktických věcí tady moc není. Třetí liga je na velmi dobré úrovni, když hrajete v top desítce,“ dodal Šohaj.

Ilustrační foto
Hattrick za jedenáct minut. Hokejista Langer řádil na fotbalovém trávníku

Na severu Čech si rychle zvykl. „Hráči mě hned přijali, berou mě, jako bych se tady narodil, takže to mi hodně pomohlo. Město je malé, ale příjemné, jen je tady trošku větší zima než na Moravě,“ pociťuje bývalý hráč Mohlenice či Frýdku-Místku, který si vloni na týden zatrénoval v prvoligovém kyperském celku Aris Limassol FC.

Jak jsme již zmínili, s fotbalem začal Jan Šohaj v Kozlovicích u Frýdku-Místku. „Bylo mi tehdy asi sedm a mým prvním trenérem byl Milan Čabaj. Tehdy jsme trénovali dvakrát v týdnu a vždy to bylo se staršími kluky. Musím říct, že na tu dobu velice rád vzpomínám,“ vybavuje si své fotbalové začátky.

Ilustrační foto.
Soutěže na Pardubicku budou v jarní části sezony řídit čínští rozhodčí