Porážka 6:1 ve středeční přípravě v Teplicích byla pro příznivce druholigového FC MAS Táborsko po slibných výsledcích i výkonech jejich týmu v Tipsport lize zklamáním. A to především vinou totálně zpackaného začátku zápasu, kdy po úvodní půlhodině totiž hosté prohrávali už 5:0!

Fotbalový trenér František Šturma.
Šturma měl nabídku z Beninu, ale vzal Kolín: Chci hráče posunout v kariéře

„Začátek utkání byl hrozný,“ vraštil čelo trenér Petr Mikolanda. „Už ve čtvrté minutě jsme dostali po chybě gólmana první gól, v jedenácté minutě si dal Zárybnický vlastní branku a po další chybě jsme v patnácté minutě prohrávali 0:3. A za takového stavu se s tak kvalitním týmem, jakým jsou Teplice, nedá hrát,“ krčil rameny. „Taky je třeba vidět, že Teplice hrály teprve druhý zápas a jeho hráči očividně měli velkou chuť, zatímco naši kluci měli v nohách už čtvrtý zápas v sedmi dnech,“ upozornil Mikolanda a dodal ještě, že byť druhá půle ze strany jeho týmu byla přece jen lepší, přesto že výše porážky byla zklamáním. „Otevřelo nám to oči,“ zdůraznil.

Táborsko v Teplicích postrádalo některé hráče, kteří mají z předchozích zápasů menší zranění. I proto možná ještě v týmu zůstali všichni testovaní hráči. „S kým se rozloučíme, o tom rozhodneme až po návratu z Malty,“ podtrhl nový trenér FCT.

Zatímco fotbalistům Táborska se v Teplicích nevedlo, dohrávky Tipsport ligy hrály v jejich prospěch a už v pátek tak letí spolu s Ml. Boleslaví, Brnem a Slovanem Bratislavana na týden na Maltu (sobotní duely v Jihlavě a se Štěchovicemi se ruší).

Na Maltě čekají Táborsko vedle duelů o konečné pořadí v Tipsport lize i tréninky a přátelský zápas s účastníkem maltské I. ligy FC Floriana. „Soustředění na Maltě jsme vzhledem k tomu, že se budeme mít možnost připravovat na přírodní trávě, uvítali,“ uzavřel kouč FCT.

Pavel Eismann (červená).
Do útoku. Zbrojovka Brno zrychluje přechod i mění rozestavení