Důvodem bylo přeřazení olomouckého týmu do divizní skupiny D. S tím jsou totiž spojené dlouhé výjezdy na venkovní zápasy a do nich se hráčům příliš nechtělo. Situace se ale postupně uklidnila a novosadští fotbalisté už vyhlížejí ostrý start sezony. „Na zápasy a soupeře se těšíme, na cestování moc ne,“ konstatoval David Škoda, který v roli kapitána vedl svůj tým do víkendového pohárového zápasu.

Olomoucká letní posila Martin Nešpor
Po tvrdé lekci gólová demolice. Čím teď Sigma trumfovala?
Trenér Jiří Kafka
Jiří Kafka: Podařil se nám v Ostré systém, který všechny těšil

Jste nyní již odhodlaní jezdit na daleké výjezdy k venkovním zápasům v plném počtu hráčů?
Je to tak. Musíme zamakat a musíme se chytnout úvodními zápasy, ať kluci mají chuť a ať je to baví. Musíme před těmi dalekými výjezdy mít nějaké body v kapse.

Fans Sigmy
Sigma startuje předprodej na předkolo Evropské ligy
Orlová se chce vrátit do kraje.
Orlová chce přebor zpět. Schimke: Kdybych nevěřil, nejdu do toho

V předkole MOL Cupu jste ještě nebyli kompletní a prohráli jste 0:2. Sáhli jste si v souboji s Rýmařovem na dno svých sil?
Máme tady nové mladé kluky a hráli jsme proti soupeři ze třetí ligy. Všichni k tomu ale přistoupili velice poctivě a makali na sto padesát procent. Překvapili mě a jsem za to rád, protože nás čeká náročná sezona. Škoda, že odešlo hodně klíčových hráčů, snažíme se to nějak doplnit a ještě mají i nějaké další posily přijít.

Fotbalisté Nových Sadů (ve žluto-černém) prohráli v předkole MOL Cupu s Rýmařovem 0:2.
Nové Sady v sestavě s mladíky vzdorovaly Rýmařovu