Nejprve snížil a pak dokonce dokázal i vyrovnat. Jenomže ze třetí branky se neradoval příliš dlouho. Vlastně jen chvíli. Gólu v síti soupeře totiž podle arbitra, kterým byl teprve šestadvacetiletý David Ulrich, předcházel faul na brankáře Běšin. Třetí zásah domácích tak nemohl být uznán.

Fotbalisté FK Horažďovice (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) porazili v neděli Kasejovice 3:0. Na lídra ztrácejí už pouze bod.
Horažďovice opět zvítězily a dohánějí lídra. Cíl jsme splnili, řekl trenér Janda

Ale co se dělo pak, nemá ani ve světě okresního fotbalu obdoby. „Rozhodčí musel zápas předčasně v 65. minutě ukončit. Velké Hydčice vstřelily gól na 3:3, ale byl tam faul na gólmana. Domácí už slavili branku, ale sudí po minutě jejich trefu odvolal,“ řekl Deníku jeden z hostujících hráčů, kterého jsme se však rozhodli nejmenovat. „Poté se všichni hráči seběhli na rozhodčího a začali mu nadávat. Pomezní mu dal i facku. Byla to prasárna, co mu tam udělali. Je jedině dobře, že zápas ukončil,“ dodal.

Ve Velkých Hydčicích (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) utkání s nováčkem z Běšin skončilo předčasně už v 65. minutě.Ve Velkých Hydčicích (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) utkání s nováčkem z Běšin skončilo předčasně už v 65. minutě.Zdroj: archiv Deníku

V nižších soutěží jsou zpravidla na zápasy delegováni jen hlavní rozhodčí a pomezní jsou pak znalí laici z řad obou táborů.

Jinak tomu nebylo ani teď a je jasné, který pomezní stále ještě mladého arbitra podle slov běšinského fotbalisty udeřil. 

Každá mince má dvě strany. Kde je pravda?

Na druhé straně barikády však vidí celou situaci jinak. „Byl jsem taktéž na tomto zápase a pokud vím, k žádnému fyzickému napadení rozhodčího nedošlo. Rozhodčí od nikoho facku nedostal," sdělil jeden ze zástupců domácích. 

„Byl jsem hned vedle toho. Bouchal ho (rozhodčího) praporkem a mlátil do něj. Jen se snaží zamaskovat to, co se tam stalo," reagoval fotbalista Běšin.

Více se k incidentu klub z Velkých Hydčic vyjádřil pro web www.fotbalunas.cz, který se věnuje amatérskému fotbalu. Tatran rozhodčího obviňuje z neobjektivního soudcovství včetně toho, že před zápasem požil alkoholický nápoj. Celý článek najdete ZDE.

V čele soutěže jsou fotbalisté Veřechova

Po třinácti odehraných kolech, tedy přesně po polovině sezony, vede okresní trojku Veřechov, který si o víkendu otevřel střelnici a domácí béčko Janovic i díky hattricku šutéra Bočka porazil 5:3.

Fotbalisté TJ Sokol Mochtín (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) doma i přes problémy se sestavou porazili Kaznějov 1:0.
Zdecimovaný Mochtín doma udolal Kaznějov. Velice cenné vítězství, ulevil si kouč

Uspěla také Plánice, která ve šlágru kola přehrála rezervu Bolešin 4:1 a o skóre se dostala před svého soupeře na druhé místo tabulky.

Čtvrté jsou Hartmanice, které však nezvládly zápas v Žichovicích, kde po bezbrankovém prvním poločase nakonec prohrály 1:3. Dvakrát se prosadil osmačtyřicetiletý Michal Čadek, někdejší trenér týmu v I. A třídě a bývalý kouč divizních Klatov, který ukázal, že to "na stará kolena" stále ještě umí.

Výsledky 13. kola III. třídy

Budětice – Kolinec 2:6 (1:3, 15. Josefík, 85. Fiala – 38. a 42. Altman, 5. Horák, 60. Reitmaier, 79. Vilímek, 84. Tomek), Žichovice – Hartmanice 3:1 (0:0, 53. a 65. Čadek, 87. Rauner – 67. Tonner), Velhartice – Sv. Hrádek B 1:3 (1:1, 37. Trš – 1., 70. a 90+2. R. Holeček), Svéradice B – Železná Ruda 4:1 (2:0, 4. a 60. Vonášek, 18. M. Hájek, 64. Mičkal – 72. F. Brož), Janovice B – Veřechov 3:5 (1:4, 42. a 80. Švůgr, 89. Kotlan – 3., 38. a 85. Boček, 7. Sochor, 36. Richter), Plánice – Bolešiny B 4:1 (2:0, 18. a 74. Plánička, 40. a 71. Kovařík – 64. Brtník), Velké Hydčice – Běšiny nedohráno za stavu 2:3.


Načítám tabulku ...
Antonín Presl vystřelil Klatovům výhru.
Všichni makali jeden za druhého, těšilo kanonýra po výhře nad Lomem