Fotbalisté lubského Startu od úvodního setkání dřeli, nabírali potřebnou kondici na společném soustředění, a teď odehráli také první přátelský zápas v rámci zimní přípravy na druhou polovinu krajské I. A třídy, ve které se budou chtít zachránit. „To je náš hlavní cíl, ale bude záležet na tom, jestli chytneme začátek,“ uvědomuje si předseda TJ Start Luby a trenér Radek Pikhart.

Fotbalisté TJ Start Luby (na archivním snímku hráči v červenobílých dresech) odehráli v zimní přípravě první utkání. Horšovskému Týnu ale podlehli 0:1.Fotbalisté TJ Start Luby (na archivním snímku hráči v červenobílých dresech) odehráli v zimní přípravě první utkání. Horšovskému Týnu ale podlehli 0:1.Zdroj: Deník/Jana Moulisová

Ve víkendovém střetnutí přátelského charakteru ale jeho svěřenci podlehli Horšovskému Týnu 0:1. „Chyběli nám někteří starší a zkušenější hráči, takže šanci ukázat se dostali především mladíci včetně několika dorostenců, kteří mě nezklamali a někteří z nich naznačili, že mají na to, abych už nastupovali za muže,“ těšilo trenéra Pikharta. „Zároveň bych to ale teď v tuto chvíli nijak nepřeceňoval,“ doplnil záhy s tím, že čas teprve ukáže.

Fotbalisté TJ Sušice (na archivním snímku hráči v modrém) ještě v zimní přípravě nepoznali hořkost porážky. Navíc potřetí zvítězili, tentokrát s Košutkou 1:0.
Sušice pokračuje v parádní přípravě, soupeře z Plzně porazila gólem kapitána

První poločas přípravného souboje mezi vedoucím týmem áčkové skupiny I. B třídy a Luby, kterým po podzimu patří o soutěž výš (I. A třída) poslední příčka, branku nepřinesl. Po obrátce se Horšovský Týn prosadil z volného přímého kopu a díky této trefě rozhodl o svém vítězství.

„První půle byla z naší strany celkem dobrá. Řekl bych, že jsem byli lepším týmem než soupeř. Po přestávce jsme prostřídali sestavu a navrch měl zase Horšovský Týn,“ komentoval kouč Pikhart průběh vyrovnaného utkání.

Fotbalisté TJ Start Luby (na archivním snímku hráči v červenobílých dresech) odehráli v zimní přípravě první utkání. Horšovskému Týnu ale podlehli 0:1.Fotbalisté TJ Start Luby (na archivním snímku hráči v červenobílých dresech) odehráli v zimní přípravě první utkání. Horšovskému Týnu ale podlehli 0:1.Zdroj: Deník/Jana Moulisová

Zimní příprava na předměstí Klatov jinak zatím probíhá podle plánu, i když ji stejně jako v jiných týmech, narušuje covid. „Furt je kvůli covidu někdo mimo, takže se to projevuje i na účasti v trénincích. Ale taková je doba, prochází si tím asi všechny týmy,“ pokrčil rameny kouč Startu Luby.

Matěj Šoul (v červeném dresu Klatov) v akci.
Všichni kluci jsou super, pochvaluje si posila. Zahozená penalta? Jsem dřevák

„Celkově jsme ovšem spokojení. Trénujeme v parku, v tělocvičně, od února chodíme také na umělou trávu do Klatov. Měli jsme i soustředění, kde jsme nabírali fyzickou kondici,“ prozradil Radek Pikhart, jehož tým odehraje další přípravný zápas již tuto sobotu proti Losiné.

„Původně jsme tento víkend hrát nechtěli, ale nakonec budeme hrát doma od 15 hodin s Losinou, která je tady na soustředění,“ vysvětlil trenér lubských fotbalistů a doplnil, že do startu jarní části se jeho tým střetně ještě se Střelskými Hošticemi (26. února) a podle počasí i s Chanovicemi.

Zimní příprava: TJ Osek - FK Okula Nýrsko (modří) 3:5.
FOTO: Covid je fuč. Okula skolila Osek, kouče Kalivodu ale trápí úprk obránců
Klatovští fotbalisté (na archivním snímku hráči v červených dresech) deklasovali Holýšov (modří) jednoznačně 10:0.
Fotbalisté střelecky explodovali, trenér kvitoval návrat Presla a chválil Draka