Tachovští o své výhře nad druhým týmem béčkové skupiny krajské I. B třídy rozhodli už v prvním poločase, který zejména díky hattricku Patrika Slámy vyhráli 3:1. „Od začátku jsme měli výraznou převahu, a přestože jsme několik velkých šancí neproměnili, poločas jsme vyhráli 3:1,“ uvedl ostřílený tachovský trenér Jaroslav Pták, který využil všechny hráče, které měl k dispozici.

Měcholupy po obrátce zásluhou šutéra Václava Kaase snížily na rozdíl jediného gólu, ale klid do řad domácího celku přinesla trefa střídajícího Jana Viterny, jemuž stačilo pouhých pět minut na to, aby se střelecky prosadil.

Fotbalový míč, ilustrační snímek.
Stříbro pyká za chybějící atestaci. Trest? Kontumace a tučná finanční pokuta

„Do druhé půle a v jeho průběhu jsme vystřídali čtyři hráče a kvalitě naší hry to nijak neprospělo. Hráli jsme kostrbatě a hosté snížili na rozdíl jednoho gólu. Následně však Jan Viterna, který se vrátil po zranění zad, pojistil vedení čtvrtou brankou,“ popisoval kouč Tachova průběh druhého dějství s tím, že po brance zkušeného navrátilce se čtvrtfinálové utkání už jen dohrávalo.

Čtvrtfinále Poháru PKFS: FK Tachov - TJ Měcholupy 4:2.Čtvrtfinále Poháru PKFS: FK Tachov - TJ Měcholupy 4:2.Zdroj: Jan Vydra

„Hosté podali snaživý a bojovný výkon, přesto byl rozdíl v kvalitě obou týmů znát,“ ocenil tachovský kouč i přednes protivníka. „Tachov byl lepší, dominantní na balonu, ale myslím si, že jsme zápas zvládli se ctí a rozhodně se nemáme za co stydět,“ kontroval hrající trenér Měcholup Pavel Javorský. „My jsme splnili plán, postoupili jsme do semifinále krajského poháru, nicméně se ukázalo, že někteří hráči budou muset výrazně přidat, aby si řekli o své místo v základní sestavě,“ dodal kouč lídra krajského přeboru, který hraje svoje další utkání v sobotu od 16.30 na půdě na jaře dobře hrající TJ Sokol Lhota.

TJ Měcholupy (žluté dresy), archivní snímek.
VIDEO: Měcholupy v poháru potrápily Tachov, Sušice vypadla po gólu v nastavení