„Soupeř určitě oproti jarnímu zápasu, který jsme na domácí půdě vyhráli vysoko 9:0, posílil, takže byl kompaktní a zejména v prvním poločase byl na hřišti výrazně lepším týmem. My jsme nehráli moc dobře, nedokázali jsme se dostat do tempa a k naší hře. Zruč vstřelila první branku a po poločase zaslouženě vedla 1:0, “ přiznal trenér nýrského lídra.

Kalivoda v kabině zvýšil hlas, poslal na hřiště mladého Martina Bastla a to všechno pomohlo ke změně dění na hřišti. „O přestávce jsme si museli něco říct. Co zlepšit, čeho se vyvarovat, a to se nám ve finále vyplatilo. Ve druhém dějství jsme měli místy až drtivý tlak, ze kterého jsme dokázali vyrovnat,“ pokračoval nýrský lodivod.

V 70. minutě přišla penalta pro domácí. Klíčový moment zápasu, který na hřišti, střídačkách i v hledišti rozpoutal vlnu emocí i výměnu názorů.

„Podle mě byla penalta hodně přísná,“ zlobil se trenér Zruče Jaroslav Urbánek. „Soupeř na ni reagoval podrážděně a od té doby nebyl příliš koncentrovaný. Pokutový kop jsme proměnili a záhy přidali třetí branku,“ komentoval důležité chvíle trenér Karel Kalivoda.

Jeho družina v tu chvíli vedla 3:1 a zdálo se být rozhodnuto. Čtyři minuty před koncem ovšem nastala v cestě za dalšími třemi body mírná komplikace – trefa hostujícího Františka Koreluse. „Nepohlídali jsme si rohový kop, soupeř snížil na rozdíl jedné branky a v závěru nás zatlačil. Naštěstí jsme nápor Zruče přežili a zvítězili,“ oddechl si Kalivoda.

„Celkově to byla velmi šťastná výhra. Zruč si asi zasloužila nějaký bod,“ podotkl nýrský kormidelník, jenž své mužstvo ale pochválil za příkladnou bojovnost. „Klukům musím poděkovat, nechali na hřišti všechno. Zejména ve druhém poločase patřičně bojovali. Dále bych chtěl pochválit i mladíky, kteří ve druhé půli výrazně oživili naši hru. Například Martin Bastl vstřelil důležitý gól na 1:1,“ liboval si zkušený šéf nýrského výběru.

V příštím kole čeká jeho hráče asi nejtěžší zkouška.

Nýrsko cestuje do Stříbra změřit síly s tamním Baníkem. „Tento zápas nám ukáže, na co máme a na co nemáme. Stříbro má velmi silný tým s elitním střelcem Lanfranchim. Rozhodně nás tam nečeká nic jednoduchého. Na druhou stranu jsme nahoře, máme hodně bodů, takže můžeme hrát relativně v klidu,“ má jasno Kalivoda.

Ten se ve Stříbře bude muset obejít bez svého syna Karla Kalivody mladšího, jenž se v souboji se Zručí nepříjemně zranil. „Snad to bude jen těžký výron a ne přetrhané vazy. Uvidíme, ale určitě nám bude chybět,“ smutnil Karel Kalivoda.

Trenér Klatov Michal Hoffmann.
Hoffmann: Máme tři body a to je hlavní