V pátek na přeštické umělé trávě změřili síly s domácím béčkem, lídrem krajské I. B třídy. Družina trenéra Josefa Viktory vyhrála nad soupeřem 4:2, ale záloha divizního giganta jim utkání v chladném večeru dost znepříjemnila.

Z archivu: Nepomuk (v růžovém) porazil béčko Přeštic 4:2.Z archivu: Nepomuk (v růžovém) porazil béčko Přeštic 4:2.Zdroj: archiv Deníku

„Přeštice mají výborný tým a podle mě nemají v I. B třídě co dělat. Kvalitativně by hrály špičku I. A třídu,“ tvrdí Josef Viktora, kouč Nepomuku a pokračuje v dalších superlativech. „Proti nám až na dvě výjimky domácí nastoupili s velice mladým týmem. Přeštice byly častěji na balonu, hrály výborně, ale ve druhém poločase se projevila jejich nezkušenost, kdy nám otevíraly hru a my toho dokázali využít,“ říká trenér fotbalového Nepomuku.

Z archivu: Fotbalisté TJ Sokol Lhota (ve žlutém) odehráli v sobotu první přípravné utkání. Na umělce ve Vejprnice přehráli Smíchov.
Beka poslal do útoku, ten se mu odměnil hattrickem. Kouč: Byl tam, kde měl být

Jak už bylo řečeno na začátku: jednalo se teprve o první přípravné utkání osmého celku elity kraje. „Přípravu jsme začali už 8. ledna. Trénujeme třikrát týdně a doteď jsme vesměs jen běhali a nabírali fyzickou kondici. Tu ke stylu naší hry zkrátka moc potřebujeme,“ vysvětluje Josef Viktora.

Z archivu: Nepomuk (v růžovém) porazil béčko Přeštic 4:2.Z archivu: Nepomuk (v růžovém) porazil béčko Přeštic 4:2.Zdroj: archiv Deníku

Zkušený kouč si navíc pochvaluje tréninkovou morálku i fakt, že se jeho týmu zatím vyhýbá covid. „Nechci říct, že nás míjí, teď také máme dva pozitivní případy, ale jinak je to u nás zatím v pořádku, za což jsem rád, protože před začátkem přípravy jsem z toho měl trošku strach,“ přiznává Viktora s tím, že v průměru chodí trénovat šestnáct až sedmnáct fotbalistů. Kádr se přes zimu nezměnil. Kouč s vedením klubu ale usilují o jednu posilu.

Z archivu: Fotbalisté Přeštic porazili béčko 1. FK Příbram 4:2 a v zimní přípravě jsou zatím stoprocentní.
Pokračují v zimní krasojízdě, fotbalisté Přeštic skolili další třetiligový tým

„Vytipovali jsme si jednoho hráče z Chanovic, kterého bychom v týmu chtěli. Ještě to není úplně dotažené, ale věřím, že do jara to stihneme. Co se týče odchodů, nikdo neodešel. Nejsme žádní přestupoví kouzelníci, vše je při starém,“ culí se Viktora. Druhé přípravné utkání má jeho tým na programu už v sobotu na umělé trávě v jihočeské Blatné. Začíná se ve 13 hodin.

Klatovský gólman Ondřej Valeš zneškodnil ve druhé půli několik tutovek domácích. Inkasoval pouze z pokutového kopu.
FOTO: Za dvacet minut bylo hotovo. Béčko Viktorie nedalo hostům z Klatov šanci