Na začátku druhého poločasu totiž proměnil pokutový kop Jan Duchek a vítěznou branku obstaral po hodině hry Václav Kaas. Na třech bodech pro Měcholupy nic nezměnila ani pozdní trefa domácího Kubaně, který dal tři minuty před závěrečným hvizdem výsledku konečnou podobu.

12. kolo krajského přeboru: FK Okula Nýrsko (na snímku fotbalisté v modrobílých dresech) - FK Staňkov 4:1 (3:1).
FOTO: Okula potvrdila roli favorita, přejela Staňkov a posunula se na třetí flek

„V zápase důležitém pro oba týmy jsme nepropadli herně, ale výsledkově ano. Měcholupy určitě nebyly nejlepším týmem, který u nás na podzim hrál, ale až s nimi jsme v sedmém domácím zápase na body nedosáhli, především kvůli tragické koncovce. Soupeře je ale třeba ocenit, v oslabení předvedl velmi dobrý výkon a prostě jim to teď lepí a nezbývá, než mu k úspěchu pogratulovat," uvedl sportovně chanovický trenér Radim Šiška.

Fotbalisté TJ Měcholupy (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) zvítězili v Chanovicích 2:1 i přesto, že hráli hodinu bez vyloučeného Zelenky.Fotbalisté TJ Měcholupy (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) zvítězili v Chanovicích 2:1 i přesto, že hráli hodinu bez vyloučeného Zelenky.Zdroj: Jindřich Schovanec

„Prvních dvacet minut jsme možná v hlavách měli minulý zápas se Svéradicemi, který se nám nepovedl (Měcholupy doma překvapivě jen remizovaly 3:3) a bohužel jsme na něj v této pasáži herně navázali. Kluci sice bojovali, ale hrozně jsme kazili. Zkrátka to nebylo ono," přiznal měcholupský trenér Petr Novák.

Fotbalisté FK Horažďovice 1920 (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) udolali o víkendu srdnatě bojující Pačejov 3:1.
Výkon nebyl ideální, ale tři body zůstaly doma, oddechl si po derby kouč Šedivý

„Paradoxně nám ale pomohlo vyloučení Franty Zelenky, v deseti jsme se semkli, zavřeli to a čekali na chyby soupeře a na brejky. Chanovice byly logicky více na míči a vytvořily si i šance, ale nás několikrát podržel brankář Kovařík, střelu jsme zblokovali, nebo hráč domácích mířil mimo bránu. Kluky musím pochválit, jak to celkově zvládli. Tři body jsou velmi cenné," dodal k úspěšnému utkání kouč TJ Měcholupy, která má v tabulce stejně bodů jako vedoucí TJ Dobřany.

TJ Pfeifer Chanovice - TJ Měcholupy 1:2

Poločas: 0:0. Branky: 87. Kubaň - 47. Duchek z penalty, 60. Kaas. Rozhodčí: Schneider - Pastyřík, Lapák. ŽK: 3:5 (33. Zoubek, 43. Šabek, 90. Šebek - 10. a 31. Zelenka, 58. Duchek, 58. Bečka, 75. Kaas). ČK: 0:1 (31. Zelenka). Diváci: 60. TJ Pfeifer Chanovice: Timoschenko - Šabek (65. Kozhukha), Šebek, Pavlovský, Kubaň, Petřík, J. Polena, Pícka, M. Polena (81. L. Pavlovský), Šlehubr, Zoubek. Trenér: Radim Šiška. TJ Měcholupy: J. Kovařík - Zelenka, Kadlec, Veselka, Novotný (90. K. Kovařík), Duchek, Dušan Bálek (90. Čabrada), Kaas, Valečka (62. D. Novák), Jandečka (70. Čížek), Bečka (62. Harmady). Trenér: Petr Novák.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...
10. kolo okresního přeboru: TJ Sušice B (na snímku fotbalisté v bílých dresech) - FC Švihov 2:2 (1:1).
FOTO, OHLASY: Domácí zahodili dvě penalty, šlágr přeboru tak skončil remízou