Sportovní reportéři Deníku pro vás ve spolupráci s trenéry jednotlivých mužstev a dalšími odborníky přichystají vždy výběr pěti fotbalistů, kteří na sebe svým výkonem v daném kole pozitivním způsobem upozornili. A vy pak hlasováním v naší anketě na webu sami rozhodnete, kdo z nich se stane vítězem. S ním pak přineseme rozhovor. Svoje hlasy můžete posílat vždy do středeční půlnoci.

1. kolo krajského přeboru 2022/2023: FK Tachov (hráči v modrých dresech) - TJ Sokol Radnice (červení) 8:1 (5:1).
OHLASY Z KRAJSKÉHO PŘEBORU: Tachov vlétl mezi elitu jako ničivý hurikán

Nominace (anketa o NEJ hráče 1. kola)

Giuseppe Lanfranchi (Tachov): Posila Tachova, která do kádru nováčka krajského přeboru přestoupila v létě ze Stříbra, prožila parádní soutěžní premiéru v modrém dresu. Stejně jako celý tým, který doma smetl Radnice 8:1. A Lanfranchi? Ten se na velké demolici soupeře podílel hattrickem.

Jakub Pavlík (Nýrsko): Nýrsko v zápase prvního kola proti Stříbru dvakrát prohrávalo, ale nakonec získalo bod za remízu 2:2. A to díky 21letému Pavlíkovi, jenž dal obě branky domácích fotbalistů Okuly.

Michael Džugan (Tlumačov): Fotbalisté Startu Tlumačov na úvod sezony deklasovali Lhotu 4:0. A možná, že trošku překvapivě. Dvěma góly se na kanonádě proti favoritovi podílel brzy již třicetiletý Michael Džugan.

Lukáš Kuhajda (Chotíkov): Letní posila z vejprnické Slavie se v prvním mistrovském utkání blýskla dvěma góly a přispěl tak k vítězství Chotíkova nad Staňkovem v poměru 7:1. Dvě branky dal i jeho spoluhráč Tomáš Denk, ale obě ze značky pokutového kopu. Proto volba padla právě na Kuhajdu.

Karel Kazda (Zruč): Ostřílený mazák šel na hřiště zápasu v Holýšově až ve druhé půli, navíc za nepříznivého stavu 0:1. Zruč ovšem brzy dokázala vyrovnat a vítěznou branku vstřelila v 78. minutě – právě zásluhou Kazdy.