„Výměna trenéra na začátku jarní části se nepovedla. Výsledky nebyly dobré a museli jsme proto udělat další opatření,“ řekl Radek Koula, prezident klubu TJ Slavoj Mýto. „Je to mladý trenér a byl i asistentem trenéra Vašici, za jehož působení byly výsledky celkem dobré. Chtěli jsme proto navázat na práci kouče Vašici,“ pokračoval mýtský funkcionář.

Dle informací Deníku vznikla celá situace vyústěním dlouhodobého napětí mezi vedením fotbalového klubu v Mýtě a hlavním sponzorem klubu, jímž byl Robstav v čele s Radkem Kozákem. Ten zároveň ve stejné soutěži podporuje i Přeštice, které míří do třetí ligy.Z toho důvodu do posledního zápasu s Petřínem nemohlo počítat Mýto hned se sedmi hráči, kteří jsou navázáni na sponzora.

Fotbalisté rezervy Viktorie vysoko porazili béčko Příbrami.
V souboji rezerv Viktoria roznesla Příbram šesti brankami

Je mezi nimi i zkušený záložník Martin Zeman, bývalý hráč Sparty a plzeňské Viktorie, který po konci angažmá v polském klubu Termalica Niecienza přijal nabídku divizního Mýta, kde plánoval dokončit jarní část soutěže. Ale i bez něho a dalších hráčů Mýto zápas proti Petřínu Plzeň vyhrálo 1:0.A to přesto, že si trenér Spěváček musel při skládání týmu vypomoci hráči z rezervního týmu.

„A oni ukázali, že byli v zápase s Petřínem plnohodnotnou náhradou za ty, kteří nenastoupili. Zároveň ale neumím teď říct, jak to bude s hráči, kteří v neděli nehráli. Každopádně jsou to stále hráči Slavoje Mýto,“ dodal klubový šéf Radek Koula.

24. kolo FORTUNA divize A: FC Rokycany - Tatran Sedlčany 6:0.
FOTO: Gólově probuzené Rokycany sestřelily i Sedlčany, derby pro Mýto