Domácí zápas s Rokycany byl nesmírně vyrovnaný a musela ho rozhodnout až deváté série pokutových kopů. Jak jste utkání viděl vy?
Šli jsme do zápasu s tím, že chceme tři body. Rokycany měly „jen“ dva před zápasem, takže pro nás to bylo jasné. Nevstoupili jsme do toho úplně dobře, drželi jsme sice balon, ale Rokycany byly připravené a jejich hráči byli dost zalezlí. Měli to takticky zvládnuté, nemohli jsme se dostat od stoperů dál. A na penalty měli větší štěstí.

Zásluhou branky Adama Aiznera jste se dostali do vedení. Pak ale přišel bleskový rokycanský obrat…
Byli jsme zbláznění. Nepodrželi jsme míč, pět minut jsme to honili, ztratili jsme balon před stoperem někde u rohového praporku a z protiútoku jsme dostali branku.

Klatovy (v bílém) - Rokycany (divize A) 2:2, 4:5 PK.
FOTO: Vyrovnaný zápas rozsekly penalty

V penaltách jste chytil hned tři pokusy Rokycan. Jednou vám pomohla tyč. Váš střelecký pokus vám ale lapil brankář Rokycan Houdek, který už v minulém týdnu svému týmu vychytal penalty proti Katovicím. Věřil jste si na svůj pokus?
Jo, věřil jsem si. Já nejsem typ nějakého „trémaře“, že bych se bál. Jenom mě celkem překvapilo, že jsem penaltu šel kopat.

Dlouho jste chytal ve všech juniorských kategoriích ve Viktorii Plzeň, máte zkušenosti ze třetí ligy. Prozraďte ale, jaký je divizní fotbal?
Je to určitě rozdíl oproti dorosteneckým kategoriím ve Viktorce nebo celkově v devatenáctce. Je to silovější, divize není tolik fotbalová. Musíme být dobře připravení silově. Proti třetí lize to zase není tak fotbalové, tam je to zase více o taktice.

Pořád jste velmi mladý gólman. Jak vidíte svou kariéru v dohledné budoucnosti?
Zatím toho chci co nejvíce odehrát v divizi, mít nějaký režim utkání, hodně toho odchytat a v zimě se zase poprat o jedničku v béčku Viktorky nebo trojku v áčku. Případně vyrazit jinam…

Autoři: David Koranda, Martin Mangl