A sice Klatovy, které se letos prezentují velice slušnou hrou, což dokazují také výsledky a umístění v tabulce. Zatímco tým z Pošumaví je na třetím místě FORTUNA divize A, Tachov je dvanáctý. Na jaře, po zimním odchodu několika hráčů, mají svěřenci trenéra Petra Možiho problémy zejména v útoku. Jeden vstřelený gól ze hry ze sedmi jarních duelů je toho patřičným důkazem.

Již tak zdecimovaný Tachov navíc trápí marodka. „Po domácím zápase s Doubravkou se nám kupí omluvenky. Už před začátkem jara jsem říkal, že pokud chceme být v této soutěži konkurenceschopní, musíme být zdravotně v pořádku. Stal se ale přesný opak. Od klání se Senkem postrádáme tři až čtyři hráče. Ať už to je Skopový, Kořínek, Tušl nebo také Martin Šácha,“ lituje trenér Tachovanů Petr Moži. „Los soutěže nám v současné době také příliš nepřeje,“ pokračuje smutně.

I přesto však Moži věří, že se začne blýskat na lepší časy. „Jinak ani přemýšlet nemohu, to bychom to mohli rovnou vzdát. O sestavě rozhodneme až po posledním tréninku, možná by se mohl vrátit Lukáš Tušl, ale tam to ještě není stoprocentní. Bez ohledu na to budeme bojovat a pokusíme se prolomit naší černou sérii. Víme ale, že nás čeká těžké utkání se silným protivníkem,“ uzavírá kormidelník nalomeného tachovského korábu.

Bikepark na Špičáku.
Ochránci přírody ustoupili, bikepark se rozjede už 1. května

ZRUČ VYZVE TLUMAČOV

V úplně opačném rozpoložení než divizní Tachov se ve druhé polovině sezony nacházejí fotbalisté Zruče hrající krajský přebor. Družina trenéra Jaroslava Urbánka vyhrála šest ze sedmi jarních duelů včetně výživných bitev proti Petřínu a rezervě Jiskry Domažlice.

V neděli ji čeká další soupeř. Do Zruče přijede Tlumačov, nováček krajské elity a jedenáctý tým tabulky.„Čeká nás další těžký soupeř, ale nám se aktuálně daří a role favorita se nezříkáme. Chceme potvrdit dobrou formu a zvítězit,“ svěřil se kouč Zruče Jaroslav Urbánek. „Rozhodně ale musíme podat mnohem lepší výkon než před týdnem na Bolevci, kde to z naší strany nebylo ideální. Vázla nám kombinace, i když je pravda, že na boleveckém hřišti to vlastně ani moc nešlo,“ podotkl.

Jeho smečka hladových lvů se díky brilantní jarní krasojízdě přiblížila čtvrtému místu na pouhé tři body. „Užíváme si to. Chtěli jsme před začátkem jara nasbírat více bodů než na podzim a ve vzájemných zápasech potrápit týmy, jako jsou Domažlice nebo Petřín, a to se nám povedlo. Bodů už máme skoro stejně jako v první polovině sezony a oba celky jsme doma porazili a nutno dodat, že zcela po zásluze,“ řekl. „Teď už zbývají jen Rokycany,“ dodal s úsměvem trenér Jaroslav Urbánek.

FOTBALOVÝ PROGRAM

FORTUNA ČFL – sobota 10.30: Králův Dvůr – Jiskra Domažlice.

FORTUNA divize A – sobota 15.00: Mariánské Lázně – Přeštice, 17.00: Senco Doubravka – Táborsko B, FK Tachov – Klatovy.

Krajský přebor – sobota 17.00: H. Bříza – Bolevec, Chotíkov – Mýto, Nýrsko – Rokycany, Vejprnice – Stříbro, neděle 16.00: Luby – Petřín , Zruč – Tlumačov, 17.00: Domažlice B – Lhota, Nepomuk – Rapid.

I. A třída – sobota 17.00: Kaznějov – Meclov, Kralovice – Rokycany B, Žichovice – Staňkov, Starý Plzenec – Horažďovice, neděle 16.00: Svéradice – Holýšov (hř. Velký Bor), 17.00: Mochtín – Plzeň-Černice, Sušice – Plzeň-Košutka.

I. B třída, skupina A – sobota 17.00: Planá – Chodov, Dl. Újezd – Ch. Újezd, Kdyně – Mrákov, Kozolupy – Ch. Planá, neděle 16.00: Koloveč – Stráž, Postřekov – Bělá nad Radbuzou, 17.00: Krchleby – Úněšov.

I. B třída, skupina B – sobota 10.00: Pačejov – Vrhaveč, 17.00: Žákava – Svatobor Hrádek, Chotěšov – Měčín, neděle 10.15: Přeštice B – Chanovice, 10.30: Klatovy B – Štěnovice, 17.00: Křimice – Kasejovice, Chlumčany – Losiná.

I. B třída, skupina C – sobota 17.00: Plasy – Město Touškov, Slovan Plzeň – Volduchy, Raková – Malesice, Tlučná – Radnice, Třemošná – Vejprnice B, neděle 17.00: Mýto B – Petřín B, Holoubkov – Příkosice.