Druhá domácí výhra v řadě, třetí v sezoně. Fotbalisté SK Klatovy 1898 porazili v sobotním západočeském derby hraném v rámci osmého kola FORTUNA divize A Petřín Plzeň 2:1 a odčinili poslední porážku na hřišti Hořovicka.

Skóre atraktivního utkání mohl už po dvaceti vteřinách hry otevřít Lukáš Krásný, jenž se ocitl sám před brankářem Petřína Pavlem Hrabačkou. Devatenáctiletý gólman ale klatovskému střelci zmenšil úhel a šanci zhatil.

Klatovy si v úvodních minutách vytvořily mírný tlak, mimo to dvakrát zahrozily také ze standardní situace, ale vše bez gólového efektu.

V 8. minutě poprvé zazlobili také hosté, ale nic víc než rohový kop nezískali.

O tři minuty později pálil z hranice šestnáctky pohotově Lukeš, ale Hrabačka „robinsoniádou“ projektil domácího univerzála konečky prstů vyrazil na roh. Z něho už však petřínský čaroděj poprvé kapituloval. Hosté nechali na zadní tyči nikým nehlídaného kanonýra Františka Diviše, který z voleje procpal míč do sítě – 1:0. Pro produktivního útočníka s jedenáctkou na zádech se jednalo o čtvrtou branku v posledních třech zápasech.

Po půl hodině hry se domácí fotbalisté mohli dostat do dvougólového trháku. Ofenzivně laděný Krásný však svou příležitostí pohrdl. Ve zbytku prvního poločasu se již nic podstatného nestalo, a tak šly oba týmy o poločase do kabin za stavu 1:0 ve prospěch domácích.

Tři minuty po pauze se znovu všem připomněl agilní Krásný. Hostujícího brankáře sice propálil, ale na poslední chvíli jeden z obránců Petřína uklidil míč na roh.

V 51. minutě mohlo být v Pošumaví vyrovnáno. Petřínský snajpr pelášil sám na domácího gólmana Rojíka, avšak v zakončení trestuhodně selhal, míč totiž namířil pouze nad branku. Brankou neskončil ani další pokus neúnavného Diviše, kterého v 55. minutě vychytal znovu Hrabačka.

Druhé branky se tak slušně zaplněné domácí ochozy dočkaly až v 70. minutě. Klatovští borci předvedli rychlou akci po levé straně, na jejímž konci byl aktivní Krásný, pro kterého už nebyl problém dostat míč do opuštění svatyně – 2:0.

Šest minut před koncem se hosté však dočkali snížení. Ve vápně „žlutě“ fauloval mladík Dvali a rozhodčí utkání nařídil pokutový kop. Ten chladnokrevně proměnil zkušený Zoubek – 2:1.

Tým ze západočeské metropole se v závěru hnal za vyrovnáním, ale pozorně bránící Klatovy už další míč ve vlastní síti nedovolily. Svěřenci Michala Hoffmanna tak porazili Petřín, který poprvé v probíhající soutěži vyhrál až před týdnem s Katovicemi, 4:1.

SK Klatovy 1898 - Petřín Plzeň 2:1

„Nebylo to špatné utkání, šance byly na obou stranách. Mám z toho ale opět takovou zvláštní pachuť. Měli jsme kopat penaltu, faul ve vápně viděli opravdu všichni kromě jednoho člověka, ale neuděláme nic. Bohužel se to s námi táhne od začátku soutěže a je těžké, aby se hráči soustředili jen na hru,“ vysvětloval kouč Petřína Radek Vodrážka.

Poločas: 1:0. Branky: 12. Diviš, 71. Krásný – 85. Zoubek. Rozhodčí: Makovička. ŽK: 3:4. Diváci: 180. Sestava Klatov: Jaroslav Rojík – Prančl, Dvali, Tříska, Krásný (79. Aizner), Janda, Mészáros, Diviš (90. Sojka), Diviš (90. Sojka), Nekola (57. Kotáb), Kotrba (68. Krejčířík), Lukeš. Trenér: Michal Hoffmann. Sestava Petřína: Hrabačka – Bednář (56. Šulc), Vinkler (46. Demeter), Zoubek, Černý, Fiala (80. imáně), Bendl, Trojovský, Vohrna, Gavrylovskyy (56. Provod), Heller (88. D. Vodrážka). Trenér: Radek Vodrážka.