Před vlastními fanoušky se jednalo už o třetí klatovské vítězství v řadě, celkově čtvrté v letošní sezoně.

Úvodních dvacet minut nepřineslo na klatovském fotbalovém hřišti příliš vzruchu. Oba týmy hrály spíš opatrně a v klíčových momentech poměrně nepřesně. I přesto si klatovští borci během první poloviny úvodního dějství vytvořili dvě zajímavé situace, ze kterých se i s přispěním nutné dávky štěstí dalo skórovat. Obě po standardní situaci a obě zakončili „trkancem“ hlavou. Jenže poprvé jeden z domácích borců nemířil mezi tři tyče, podruhé se brilantním zákrokem zaskvěl plzeňský brankář Luhový.

I hosté se v této seznamovací pasáži zápasu probili k jednomu zakončení. Pokus Künstnera však patřil do kategorie propagačních. Po hříchu to bylo z obou stran všechno, a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod druhého poločasu nabídl fanouškům jednu velkou příležitost domácích. Výsledek byl však stejný jako v předchozích případech – šance zůstala nevyužita. S postupem času bylo patrné, že o osudu utkání rozhodne jedna malá chyba. Tu v 58. minutě udělali hosté, kteří v pokutovém území zbytečně faulovali. Sudí Cihlář neváhal a ukázal na značku pokutového kopu.

Míč si na penaltový puntík postavil stoper Martin Janda a prudkou bombou doprostřed branky poslal svůj tým do hubeného vedení. Pro osmadvacetiletého obránce družstva z Pošumaví se jednalo o druhou proměněnou penaltu v řadě.

Ve zbytku utkání měli klatovští fotbalisté mírnou územní převahu, ale do šancí se dostávali spíš sporadicky. Na druhou stranu je nutné podotknout, že v obraně pracovali na jedničku a hosty z Plzně k ničemu nepustili. V 86. minutě mohl domácí vedení pojistit ostrostřelec Diviš, avšak proti jeho pokusu bravurně zasáhl gólman Luhový – jistě nejlepší hráč plzeňského celku.

Hosté se v závěru pokoušeli ještě vyrovnat, na rohový kop šel i brankář Luhový, ale skóre se již nezměnilo. Klatovy porazily svého rivala těsně 1:0 a v tabulce se posunuly dopředu.

Ilustrační foto.
Tip Deníku: Bazar vyřazených knih v Horažďovicích

SK Klatovy 1898 - SK SENCO Doubravka 1:0

„Domácí se lépe popasovali s těžkým terénem a byli lepším týmem na hřišti. Nás držel až do konce zápasu ve hře brankář Luhový, který zlikvidoval tři tutovky soupeře. Velkou kaňkou je sprosté hulákání nezletilých klatovských fanoušků na hráče. To by vůbec nemělo být, rozhodčí kvůli tomu i přerušil utkání,“ vysvětloval trenér Doubravky Zbyněk Kočí.

Poločas: 0:1. Branky: 26. z PK Janda. Rozhodčí: Trojan. ŽK: 3:4. Diváci: 250. Sestava Klatov: Jaroslav Rojík – Krejčířík (80. Dolanský), Brudna (70. Nekola), Dvali, Tříska, Janda, Mészáros, Diviš, Kotrba (85. Sojka), Diviš, Lukeš, Prančl. Trenér: Michal Hoffmann. Sestava Doubravky: Luhový – Künstner, Novák, Krejčí, Rozboud (68. Bartůněk) – Řehoř, Paul – Šural (62. Svítek), Roubal (85. Fleissig), Shklyarskyy (62. Kaufner) – M. Patrovský. Trenér: Zbyněk Kočí.