Fotbalisté SK Klatovy 1898 porazili v sobotním zápase 6. kola FORTUNA divize A trápící se Sedlčany 2:0 a minimálně do nedělního večera, kdy Lom hraje s Hvězdou Cheb, se bodově dotáhli na zatím suverénní tým čtvrté nejvyšší domácí soutěže. Sedlčany naopak i po šesti odehraných kolech letošní sezony zůstávají bez zisku jediného bodu poslední.

Skóre sobotního utkání mohl už ve 4. minutě otevřít Antonín Presl, ovšem po přiťuknutí Jandy pálil nad. Nicméně ve 21. minutě už vyhlášený kanonýr mohl slavit, když krásnou hlavičkou zužitkoval nadýchaný centr Zdeňka Krejčiříka.

Klatovy porazily Sedlčany - archivní galerie.Klatovští fotbalisté slaví páté vítězství v sezoně.Zdroj: Deník/Martin Mangl

O malou chvíli mohla letní posila z třetiligového Písku, která se vrátila tam, odkud do světa vyššího fotbalu odešla, přidat další gól, ale znovu neměla přesně seřízení mířidla. Skvělou práci odvedl Jan Zajíček, který unikl svému strážci na pravé straně zálohy a Presla vybídl ke gólovému pokusu.

Mužstva Chebu (v modrém) i Klatov (v bílém) nastoupila, ale páteční přípravné utkání se nakonec neodehrálo.
Hokejisté nastoupili, ale rozhodčí přípravu v Chebu zrušili. Důvod překvapí

Po necelé půlhodině hry už to bylo o dva góly. Presl vybídl na levé straně nabíhajícího Jakuba Brabce, jenž tvrdou ránou levačkou překonal gólmana Sedlčan podruhé – domácí vedli 2:0.

Klatovy porazily Sedlčany - archivní galerie.Jakub Brabec (na archivním snímku vpravo), střelec druhé klatovské branky.Zdroj: Deník/Martin Mangl

Druhé dějství Klatovy začaly náporem a během tří minut si vypracovaly několik šancí. Sojka ale pouze hostujícímu brankáři vyprášil rukavice a pohotový pokus Lukeše prostor tří tyčí minul.

Poté domácí na chvíli vypadli z tempa a Sedlčany družinu trenéra Michala Hoffmanna zmáčkly. Vytvořily si i několik standardních situací v podobě rohových kopů, ale z hrozivě vypadajících mráčků nakonec nezapršelo.

Ve zbytku utkání byl na Rozvoji k vidění neurovnaný fotbal plný nepřesností a branka už nepadla. „Vyhráli jsme, splnili jsme roli favorita, ale to je tak všechno. Zejména výkon ve druhém poločase byl z naší strany nejhorší v celé letošní sezoně,“ přiznal trenér klatovského týmu Michal Hoffmann, jehož kromě matné hry týmu trápí i ztráta kanonýra Antonína Presla, kterého musel už v 53. minutě střídat. „Tonda má svalové problémy. Uvidíme, jestli se dá do kupy, ale nejspíš nám bude přibližně dva týdny chybět,“ smutnil.

SK Klatovy 1898 - Tatran Sedlčany 2:0 (2:0)

Branky: 21. Presl, 29. Brabec. Rozhodčí: Toman. ŽK: 2:1. Diváci: 235.
Sestava Klatov: Novák – Rajtmajer, Presl (53. Sedláček), M. Marek, Janda, Krejčiřík, Zajíček, Vacek, Brabec (70. Aizner, 83. L. Marek), Sojka, Lukeš. Trenér: Michal Hoffmann.

6. kolo FORTUNA ČFL, skupina A: FK Loko Vltavín (zelení) - Jiskra Domažlice (modří) 2:2.
FOTO: Krásné góly stačily jen na bod. Vltavín spasil kapitán, Limberský nedohrál

Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...