Klatovy se v něm nejprve utkaly s „domácím“ Táborem, kterému v tabulce soutěže patří poslední pozice. Po skvělém výkonu nakonec zvítězily 7:2. A to i přesto, že k dvojkolu odjely ve značně prořídlém složení.

„Bohužel nás postihla početná marodka, a tak jsme do Sezimova Ústí vyrazili pouze v osmi hráčkách a s jednou gólmankou. Cílem tedy bylo se hlavně nezranit a zápasy si užít a přežít,“ vysvětlil na začátek kouč Klatov Jan Hořký.

„V prvním utkání nás čekal poslední Tábor. Od samotného úvodu jsme soupeře přehrávali, z velkého množství šancí jsme vytěžili sedm branek a po zásluze zvítězili,“ hodnotil vysokou výhru trenér mladých klatovských juniorek.

Ve druhém utkání na jeho svěřenkyně čekal nepříjemně hrající Chodov z Karlovarska, který v zápase vedl už o tři góly. Florbalistky ze Šumavy se ale nevzdaly a nakonec po dokonalém obratu uspěly poměrem 7:4.

Petr Reitmajer z Klatov se narodil v klatovské porodnici 24. února v 5:58 hodin (2900 g, 47 cm). Pohlaví svého prvorozeného potomka věděli rodiče Simona a Petr ještě před příchodem miminka na svět.
FOTO: Právě jsme se narodili

„Utkání proti Chodovu jsme začali tak, jak jsme končili první duel s Táborem. Snažili jsme se kombinovat a měli častěji míček na holích. Soupeř naopak sázel na úpornou obranu a rychlé protiútoky. I přes výraznou střeleckou převahu bohužel góly dával pouze Chodov, který se dostal do rychlého vedení 3:0,“ posteskl si Jan Hořký.

Smutnou náladu ale nakonec vystřídala radost. „Vážím si morálky družstva, které se nevzdalo, dál plnilo stanovené pokyny a drželo se naší hry. Zápas jsme nakonec díky skvělému výkonu podpořenému výbornou brankářkou otočili a zvítězili 7:4,“ liboval si.

Klatovy si tak v čele soutěže i díky zaváhání dalších druholigových týmů upevnily neohroženou pozici lídra. „ Před začátkem tohoto dílčího turnaje jsem vzhledem k problémům a velké marodce nečekal, že vybojujeme šest bodů. Holky navíc nastoupily na postech, na kterých normálně nehrají. Jsem rád, že to zvládly,a hlavně jakým způsobem. Děvčata zaslouží velkou pochvalu. Chtěl bych jim poděkovat za vzornou reprezentaci klubu,“ doplnil spokojený kouč Klatov.

Sport Club Klatovy – 1. FBK Tábor 7:2 (3:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Žižková (Maňasová), 13. Voráčková (E. Mídová), 15. V. Mídová, 18. V. Mídová (Žižková), 22. V. Mídová (Šteflová),

24. Voráčková (Šteflová), 43. Šafandová – 3. Kopecká (Máchalová), 20. Máchalová (Filipová). Rozhodčí: Harman, Kohnheiser. Hala: TJ Spartak MAS Sezimovo Ústí.

TJ Plamen Chodov – Sport Club Klatovy 4:7 (2:0, 2:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 6. Vaňková (Baštářová), 12. Baštářová (Vaňková), 18. Baštářová), 27. Vaňková – 19. V. Mídová, 25. E. Mídová (Malá), 27. V. Mídová (Malá), 36. V. Mídová (Šafandová), 39. Voráčková (Žižková), 40. E. Mídová (Voráčková), 43. V. Mídová (Voráčková). Rozhodčí: Plocha, Koutník. Hala: TJ Spartak MAS Sezimovo Ústí.

Sestava Sport Clubu Klatovy: Guziová – E. Mídová, Malá, V. Mídová, Žižková, Maňasová, Voráčková, Šteflová, Šafandová. Trenér: Hořký.

Ostatní výsledky: ACEMA Sparta Praha – Královské Vinohrady 8:1, Pitbullky Kolín – TJ Plamen Chodov 2:1, Královské Vinohrady – Lokomotiva Rakovník 5:3, 1. FBK Tábor – ACEMA Sparta Praha 5:5, Lokomotiva Rakovník – Pitbullky Kolín 6:7.