Dostane se na Adama Hložka, zázrak ze Sparty?
Odpovím takto: Všichni jsou připravení nastoupit. Kdo se nedostane do základní sestavy, věřím, že bude žít s týmem natolik, aby pomohl k úspěchu. A třeba se příště do nominace dostane. To platí i pro Adama.

Ovlivní zápas případ Ondřeje Kúdely?
Věřím, že ne, že to bude čistě sportovní boj a že diváci se budou mít na co dívat. Z naší strany žádné nepřátelství není. Od nás to bude na hřišti fair play.

Brankář Tomáš Koubek.
Změna v nominaci! Zraněný Pavlenka přišel o Euro, trenéři povolali Koubka

Se Skoty jste padli třikrát v řadě. Bude to mít vliv?Předchozí dva zápasy jsem viděl jen v televizi. Jednou jsme byli odvoláni hygienou, podruhé jsem měl covid. Bohužel jsem to jen nervózně sledoval u televize. Nyní to bude poprvé naživo. Věřím, že zkušenosti z těchto zápasů využijeme, abychom konečně vyhráli.

Dále vás čekají silní Chorvaté a Angličané. Kde o klíčový duel?Rozhodně je velmi důležitý, hodně napoví. Stát se může cokoliv. Pokud bychom Skotsko nezvládli, rozhodně nic nezabalíme.

Záchranáři odvážejí na nosítkách dánského fotbalistu Christiana Eriksena, kterého postihl kolaps během utkání s Finskem.
Komentář: Proč není hyenismus, když televize snímá fotbalistu po kolapsu

Jste lehce nervózní?Lehce? Nervozita není lehká, ale větší. Je to úměrné významu zápasů, které nás čekají. Jde o vyvrcholení našeho působení v roli reprezentačních koučů. Věříme, že naši práci tady zúročíme a pokusíme se o dobré výsledky.

Čeká vás vrchol kariéry?
Ano, je to vrchol, stejně tak pro ostatní kluky v realizačním týmu. Je pro mě obrovskou ctí tady být. Moc se na to těším.