"V sobotu po poledni na linku 158 rodinní příslušníci oznámili důvodnou obavu o život své dcery, která nepřišla do zaměstnání a byla nekontaktní. Policisté vyjeli prověřit místo bydliště ženy. Následně otevřeli byt, který žena měla pronajatý v Prostějově a uvnitř našli dvě těla bez známek života," popsal událost policejní komisař Libor Hejtman.

Ilustrační foto
Pokus o vraždu v prostějovské garáži, oběť dostala kladivem do hlavy

Okamžitě byli na místo přivoláni krajští kriminalisté, kteří si případ převzali.

Vražda legálně drženou pistolí

"Na základě podrobného ohledání místa činu, zajištěných stop a zjištěných informací, je důvodné podezření, že v sobotu ráno třiadvacetiletý muž zastřelil svou čtyřiadvacetiletou přítelkyni a sám následně spáchal sebevraždu legálně drženou pistolí. Motiv činu není znám. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán, "doplnil Libor Hejtman.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje hned v sobotu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy na a případu dále pracují.

Je pravděpodobné, že po důkladném prošetření všech náležitostí bude případ odložen dle § 159a odst. 2 trestního řádu z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání dle § 11 odst. 1 písm. e) trestního řádu.

Letos třetí vražda v kraji

Případ kopíruje tragickou událost z loňského podzimu v Olomouci, kde policisté našli v bytě v Partyzánské ulici mrtvou třicetiletou ženu a o tři roky staršího muže. I tehdy zjistili, že muž nejprve ženu zavraždil a poté spáchal sebevraždu. Kriminalisté tehdy vyloučili, že by se na případu podílel někdo třetí.

V bytě v Olomouci-Holici došlo k vraždě a následné sebevraždě. Policie ve čtvrtek potvrdila, že v Partyzánské ulici zemřela třicetiletá žena násilnou smrtí a o tři roky starší muž následně spáchal sebevraždu
Dvojitá tragédie v Holici: Zabil ženu a pak sebe, potvrdila policie

V Olomouckém kraji jde letos o třetí případ vraždy. Na začátku února podle policie zabil sekáčkem na maso majitele bytu v Bedihošti na Prostějovsku devětadvacetiletý nájemník, skončil ve vazbě.

Oranžový dům v bedihošťské ulici Ludvíka Svobody byl téměř místem činu brutální vraždy.
Krvavý pokus o vraždu v Bedihošti: jak se žilo v domě, kde se tragédie stala?

V dubnu policisté dopadli sedmačtyřicetiletého muže podezřelého z brutální vraždy jedenapadesátileté ženy, která jela na kole po polní cestě v okrajové části Olomouce. Násilník si ženu náhodně vybral a zaútočil. Mrtvou cyklistku policisté našli ležet několik stovek metrů od polní cesty.

Dopadení vraha, který ve Chválkovicích zabil ženu
VIDEO: V Olomouci došlo k brutální vraždě cyklistky. Pachatele policie zadržela

V Olomouckém kraji se loni stalo osm vražd či pokusů o ni. V meziročním srovnání je to méně, předloni policisté vyšetřovali 11 těchto případů. Zatímco v roce 2018 se jim podařilo všechny objasnit, z loňska zůstává jedna vražda nevyřešená. Jde o nález novorozence u Lhotky u Přerova.