Nedílnou součástí drinku je sirup Rakytníkový s malinou, který vyrábí rodinná firma Od Macháčků s. r. o. Že svou práci dělají naprosto úžasně, značí zisk již třetího ocenění Regionální potravina z roku 2019 v Plzeňském kraji právě za zmíněný sirup. Snoubí se v něm rakytník, vypěstovaný na Kotvičníkové farmě na severním Plzeňsku, s jablečným moštem a malinami. Je slazen cukrem a neobsahuje barviva ani konzervanty. Pokud ho naředíte vodou, můžete si pochutnat na sytě oranžové domácí limonádě.

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *

Ingredience:

  • 1 l vody
  • 200 ml sirup Rakytníkový s malinou Od Macháčků s. r. o., Plzeňský kraj
  • 20 g zázvoru na plátky
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 ks skořice
  • 3 ks badyánu
  • 5 stonků máty
  • 250 g mražených malin (může být i lesní směs)
  • šťáva z 1 citronu

Postup:

  1. Do hrnce dáme zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše provaříme alespoň 5 minut, přihodíme mátu a necháme 10 minut odležet.
  2. Do mísy dáme maliny a šťávu z citronu. Teplou směs scedíme na maliny.
  3. Servírujeme s lístky máty

Šárka Pelcová