Maxijedlík se nebojí ani nejsmradlavějšího jídla na světě
Redakce
Surströmming, v překladu kyselý sleď, se vyrábí zkvašením či fermentací rybího masa. Původně jídlo chudých obyvatel Švédska je dnes krajovou specialitou. Je však považován za nejsmradlavější jídlo světa.
Maxijedlík Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky pojídá na gastrofestivalu v Kunovicích na Uherskohradišťsku "nejsmradlavější" jídlo světa - švédskou rybí pochoutku surströmming; neděle 9. srpna 2020
|
Foto: Deník / Michal Burda
Pojídání tohoto pokrmu bylo součástí exhibice Jaroslava Němce alias Maxijedlíka, kterou uspořádal minulou neděli v Kunovicích u Uherského Hradiště. „Jsem zřejmě jediný člověk, který snědl najednou celou plechovku s touto zkvašenou rybou,“ řekl Jaroslav Němec.
Kromě toho spořádal také nejsmradlavější ovoce na světě – asijský durian. Jako třetí a čtvrtý chod nedělní exhibice pak Maxijedlík ochutnal ještě smaženého štíra z Vietnamu a smaženou tarantuli.
Článek nám poslal jeden z našich čtenářů.
Staňte se reportérem i vy.
Poslat příspěvek