Za nimi kráčely ve slušivých úborech děti z mateřské školky, vybaveni batůžky se svačinkou. Svěřenou drobotinu vedla svérázná paní učitelka Mgr. Tonička Šílená, která si s proutkem v ruce věděla rady v každé situaci. Nepředvídané události na sebe nenechaly dlouho čekat a jedna holčička začala plakat: „Paní učitelko, já chci čůrat a bolí mě nožičky“, jiný chlapeček volal, že chce pohádku. Paní Magistra Šílená situaci okomentovala slovy: „Ty dnešní děti jsou neposlušné a rozmazlené, přednesete básničku a potom si zacvičíme“. Šikovní řemeslníci Pat a Mat si při opravách vždy vystačili jen s lepenkou a svojí činnost zakončili zvoláním: „A je  to!"

K myslívskému masopustnímu průvodu patří již neodmyslitelně Židi, kteří se každoročně této akce zúčastňují. Především pan Josef Hora s jeho kobylkou Jasnou, bez kterého si už masopustní rej nelze vůbec představit. Je dobře, že se židům nepodařilo kobylku prodat, protože můžeme doufat, že se příští rok opět vydají do průvodu. Stejně jako kominíčci, kartářky, klauni, čmelák a hlouček mladých sportovců. Také čarodějnice, které přiletěly na netradičních dopravních prostředcích v impozantních kostýmech. Policejní inspektoři Očko a Nožička již spolu vyřešili několik kuriozních případů, týkajících se špatného parkování a několika kapesních krádeží. Uzavřené protokoly se chystali předat obvodnímu soudu města Myslív. Malá Beruška, několika měsíční účastnice průvodu, si s takovými starostmi hlavu nelámala a v klidu si hrála, stejně jako malé želvy Ninja.  

 Počasí všem účastníkům přálo, tento krásný den zakončili v místní hospůdce U Muklů, kde k tanci a poslechu hrála Kuzovská Zoufalka. Marie Dajčová

Pořádali jste také masopust? Pošlete nám fotografie.