Už při plánování stavby domu či rekonstrukce bytu je nutné vyřešit základní dispozici kuchyně. Až budete uvažovat o zařízení, vnímejte svůj interiér jako kompaktní celek, jehož součástí by měla být. Kromě dokonalé funkčnosti byste především měli zvolit jednotný barevný a materiálový koncept pro zvolený styl.

Ve Vokovicích architekti dostali příležitost dát průchod jejich vášni pro výrazně prokreslené přírodních materiálů, jednoduchých tvarů a zajímavých technických prvků.
Chuť vybočovat. Všechno se dá vymyslet jinak, tvrdí architekti Krátký a Cieśla

Titulní strana magazínu BydleníZdroj: deníkDobré je postupovat od celku k detailu. Jste-li single a domů se vracíte až večer, stačí jednoduchá kuchyň, kde budete mít vše hned po ruce. Pokud ale máte rodinu a vaření je váš koníček, naplánujte si dostatečný prostor nejen na skladování jídla, ale i pro spoustu domácích spotřebičů, které si časem jistě pořídíte.

Předpokladem funkční kuchyně je správné umístění vodovodu, odpadů, elektřiny nebo odvětrávání digestoře. Při rekonstrukci změna umístění vývodů potrubí téměř vždy znamená stavební zásah. Složité to může být u odpadu, kdy je kromě dokonalého napojení a utěsnění nutné zachovat požadovaný spád. Komplikované bývá napojení odpadu z oblíbených kuchyňských ostrůvků.

Nezapomeňte, že spotřebiče, jako je myčka, trouba, mikrovlnná trouba, indukční deska, budou potřebovat vlastní elektrický okruh. Se zásuvkami nad linkou nešetřete, můžete je sdružit do pásů společně s vypínači. Chytré zásuvky zabudované do pracovní desky lze vysunout či vyklopit podle potřeby.

Celý článek najdete ve čtvrtečním magazínu Bydlení, který je součástí regionálních Deníků

Kristína Nemčková: Můj svět, moje království nebo taky „tohle je můj osobní prostor a ten tvůj je o kus dál“
Jak bydlí Kristína Nemčková z MasterChef: bylinkový ráj a neobvyklá "láska"

V magazínu také čtěte:

- Zkroťte chaos ve spíži
- Cyklista Josef Dressler odpovídá

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.