Jednak bych chtěl říct, že se mi systém fotbalového Eura vůbec nelíbí. Je pro mě naprosto nelogické a nesmyslné, aby se šampionát hrál na více místech, více stadionech a hlavně ve vícero zemí. Kouzlo samotného turnaje je pryč, i proto, že mančafty žijí v době Eura v jedné zemi a to má svůj náboj. Kdyby se nepsalo, že se koná evropský šampionát, tak o tom ani nikdo neví. Je to právě tím, že je to roztažené do více zemí. Kdyby Euro hostily jako dříve jeden či nejvýše dva státy, tak by fotbalem žily jinak a patřičně by turnaj prezentovaly. Doufám, že v tomto systému se hraje poprvé a taky naposledy.

Petr Průcha,
bývalý fotbalista

Jak je možné, že takoví Skotové mohou hrát dva zápasy v domácím prostředí a třeba Češi a Chorvaté ani jeden. Když už je takový systém, že se hraje ve více zemích, tak v rámci spravedlnosti bychom i my měli hrát některá utkání doma. Pokud někdo bude namítat, že je to vinou covidové doby, tak to tak není. Tento systém už byl naplánován ještě před pandemií.

Petr Průcha.
Volba fotbalového superšéfa

V šampionátu bude chaos. Mužstva budou neustále někam létat, ani nemohou být v dějišti více dní před utkáním, prostě se mi to nelíbí. Je vidět, že politika zasáhla fotbal na maximální možnou míru.

Český tým se hned v prvním zápase utká se Skotskem. Očekávám, že se bude pěkně jiskřit od kopaček, alespoň kdybych hrál já za český národní tým, tak by tomu tak bylo, protože porazit Skoty by pro mě byla národní hrdost. A taky za všechna ta příkoří a nespravedlnosti kolem údajného rasismu v podání Ondřeje Kúdely na adresu Glena Kamary v utkání Evropské ligy mezi Slavií a Glasgow Rangers.

Doufám, že až bude českým hráčům v tomto zápase nejhůř, tak si na tohle příkoří vzpomenou a extrémně je to namotivuje. Za mě bychom měli toto utkání vyhrát už jen proto, že jsme Češi. O anglických a skotských hráčích se traduje, že jsou na hřišti tvrdí, ale co se týče této záležitosti, tak se chovají jako nafoukané a rozmazlené slečinky, které kopou kolem sebe.

Jako Čech pevně věřím, že náš národní tým dokáže postoupit ze skupiny, a to hlavně na úkor Skotů. Trenér Jaroslav Šilhavý má velice kvalitní mužstvo, chce ho jenom lehoučce sladit a věřím, že tým naváže na výkony, které podával na konci kvalifikace.

Martin Vopěnka
Výbor pro veřejné blaho

Zdroj: Deník

I přes ten zmíněný a za mě nešťastný systém se na Euro těším, zejména na večerní utkání. Věřím, že mužstva nebudou spoléhat na bezbrankové remízy, nebudou hrát v defenzivním bloku a „zanďoura“, aby se na to dalo dívat. Trend posledních šampionátů byl takový, že padalo poměrně hodně branek, tak doufám, že to bude pokračovat. Uvidíme od týmů ofenzivní hru, vysoký presink a nucení útočné hry soupeři. K největším favoritům na zisk titulu budou patřit Španělé, podle mě také Italové, kteří vypadají velice dobře. A myslím si, že v téměř domácím prostředí i Angličané.

Názory zde zveřejněné přinášejí různé pohledy publicistů a osobností, ale nevyjadřují stanovisko Deníku.