O tom, jak má finálně vypadat domov pro dva dospělé a dvě děti, se rozhodl majitel bytu v pražských Malvazinkách poradit s architekty ze studia OBLIQO design. Měl hned několik přání.

„Snažili jsme se najít například dostatek úložného prostoru, což se podařilo díky několika monoblokům vestavných skříní, které jsou umístěny v několika částech bytu,“ uvedla interiérová designérka Lenka Juklíčková. V ložnici je vestavná skříň zajímavě řešena tak, že se přes ni vstupuje do místnosti.

Dům je plný světla
Nevšední rekonstrukce. Pražský byt vyniká minimalismem, vzdušností i světlem

Přestože byt s dispozicí 3+kk má velmi slušných 86 metrů čtverečních, na dětský pokoj pro dvě dcery – školačky zbylo pouze třináct metrů. A to byla pro bytové architekty velká výzva.„Spaní jsme vyřešili patrovou postelí, kde má každé dítě svůj vlastní koutek. Celý prostor však stále zůstává otevřený pro hraní a objevování světa,“ doplnila Juklíčková.

Jasný požadavek měl majitel v případě hlavního obytného prostoru. Chtěli do něj umístit stůl pro až osm osob, aby se u něj mohla pořádat spokojená rodinná setkání. Také požadoval dvě pracovní místa, aby mohli zároveň dva lidé pracovat v režimu takzvaného home-office.

Neutrální barevný základ 

Juklíčková připomenula, že s klienty z Malvazinek v případě architektonického řešení jejich bytu začala pracovat v době, kdy už nebylo na základě harmonogramu stavby stanoveného developerem možné měnit dispozici a také ani rozvody. Rozhodnout se šlo už jen o výběru podlahové krytiny.

Interiér je velmi zajímavě designově řešen.Interiér je velmi zajímavě designově řešenZdroj: se svolením OBLIQO design a GRAND PRIX architektů

„Zvolili jsme šedo-zelené marmoleum. Neutrální barevný základ nám tak umožnil pracovat v interiéru s různými materiálovými kombinacemi jako je výrazný dekor dřeva s frézovaný obkladem, výrazné kovové akcenty různého stádia mědi či takzvané pohledové vedení stropní kabeláže,“ sdělila Juklíčková.