PACIENTY NEPŘIJÍMAJÍ

„V současné době se sice nepřijímají k hospitalizaci psychiatričtí pacienti a stávající se postupně propouští nebo se později budou překládat, ale je to z důvodu že se od 8. června bude na lůžkových částech oddělení malovat a dělat drobné stavební úpravy, které nelze dělat za provozu oddělení. Je třeba si uvědomit, že psychiatrické oddělení je v jedné z nejstarších budov nemocničního areálu. Tato budova se upravovala pro potřeby oddělení v roce 2011 a 2012, než k přestěhování psychiatrie došlo,“ uvedl mluvčí Klatovské nemocnice Jiří Kokoška.

Zpráva, která se šířila Klatovy, lidi překvapila už z toho důvodu, že bylo plánována, že se bude stavět nové psychiatrické oddělení. „Slyšela jsem to od známé, která pracuje v nemocnici a přišlo mi to divné. Nejdřív chtějí stavět a pak by zavřeli i to, co funguje nyní. I když bych se tomu nedivila, protože doktoři i sestry stále ubývají a chybí jich všude dost,“ řekla Klatovanka Tereza Vránová, která dodala, že je ráda, že šlo jen o mylnou zprávu.

CHYBÍ LÉKAŘI

I přesto ale není situace na oddělení nijak růžová, co se týče personálu. „Psychiatrické oddělení má dostatek sestřiček. Momentálně ale shání erudované lékaře, podobně jako téměř všechna oddělení nemocnice,“ sdělil Kokoška.

Během omezení na psychiatrickém oddělení, které potrvá dle potřeb zhruba měsíc, budou stále fungovat psychiatrické ambulance a konzilia na ostatních odděleních. K hospitalizacím budou mezitím psychiatričtí pacienti transportováni na jiná pracoviště, po domluvě zpravidla do plzeňské fakultní nemocnice.

Svěcení božích muk Herrgottsriegel u cesty na Černé jezero
FOTO: Lesy České republiky plánují stavbu rozhledny na Můstku